Egy hiteles Webber életrajz

Magyar cím: 
Maszk nélkül
Írta: 
Andrew Lloyd Webber

A Webber 70. születésnapjára megjelent életrajzi kötet - 508 oldalon - felfedi a legendák mögött lapuló, kivételes személyiség igazi arcát. Webber Az operaház fantomja sikerénél illetve annak bemutatójánál "húzta" meg életrajzának határvonalát. Mindamellet, hogy a jelenről és a jövőről is olvashatunk. 70 évesen nem tervezi a visszavonulását, hanem - mint mondja - néhány jó szerzeménnyel szeretné megajándékozni a zenekedvelőket.

A Maszk nélkül egy szellemes és árulkodó anekdotákkal teli életről mesél, amelyben számos híresség bukkan fel, többek között Sarah Brightman, Webber múzsája és volt felesége.

Korunk egyik legsikeresebb és legjelentősebb zeneszerzője, Andrew Lloyd Webber közel fél évszázada hódította meg a zenés színház világát. Számos díj, többek közt jó néhány Tony és egy Oscar nyerteseként világszerte milliókat bűvölt el zenéjével és olyan nagy sikerű előadásaival, mint a Jézus Krisztus Szupersztár, az Evita, a Macskák, Az operaház fantomja - mely a Broadway leghosszabban futó musicalje -, és legújabb műve, a Rocksuli, amely Magyarországon is látható.

Webber Angliában él és hét londoni színház van a tulajdonában, köztük a Theatre Royal Drury Lane és a London Palladium. Szenvedélyesen hisz a zenei oktatás fontosságában, és alapítványa, az Andrew Lloyd Webber Foundation Anglia egyik vezető jótékonysági egyesülete a művészetek és a zene terén. Érdekesség, hogy a Fantom két éve ünnepelte 30. évfordulóját Angliában és a leghosszabban futó west-musicalek egyike a Macskák után. A zeneszerző nagy macskabarát.

Értékelés: Nincs Átlag: 3 (2 szavazat)