Budapest csodái

Magyar cím: 
Egy város titkai
Írta: 
Kordos Szabolcs

Az biztos, hogy a fantasztikus képekkel illusztrált könyv elolvasása után garantáltan nem tudunk majd úgy sétálni a főváros utcáin, hogy ne a város rejtélyeit keressük lépten-nyomon. A szerző mintegy 240 oldalon, Budapest számos szegletének, épületének, ismert és ismeretlen helyének titkait tárja fel. Megismerhetjük az Anker kupoláját, Pest híres és hírhedt mágnásainak palotáját, vagy éppen a Titanic-katasztrófa orvosának rendelőjét. Bemutatja az eltűnt városrészeket, az egykor ünnepelt hírességek otthonait, és közben megismerjük azokat az embereket, sorsokat, történeteket, amelyek ezt a várost alakították.

Kordos Szabolcs ismét szórakoztató könyvet írt, pontos és tudományosan is alátámasztott tényekkel. Riportkötetként lévén szó, a beszélgetőpartnerei között szerepel mérnök, történész, író, muzeológus, művészettörténész és az egykori tulajdonosok örökösei is. A hitelesség kedvéért régi könyveket és újságcikkeket is megnézett a szerző, sőt még korabeli fotókat és új képeket is összehasonlított.

A különleges múltidézés során ellátogathatunk Budapest legelegánsabb szállodai lakosztályába, a Deák téri kupolalakásba, és a filmes világ kedvelt forgatási helyszínére, az Adria palotába. A könyv oldalain 45 különböző helyszínt olvashatunk el a hozzájuk fűződő történetekkel együtt Óbudától a Várig, az Andrássy úttól a Palotanegyedig.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)