A Bosszúállók és ami mögötte van!

Magyar cím: 
Marvel Bosszúállók a szereplők nagykönyve
Írta: 
Alan Cowsill és John Tomlinson

Lassan itt az új Marvel-film, az Örökkévalók, és a Bosszúállók franchise már pihenőre ment, ezért kicsit későn jelent meg ez a kötet. Cserébe viszont egy nagyon sokrétű, 207 oldalas enciklopédiát kapunk a Marvel Univerzum hőseiről, hiszen a szerző első sorban a képregényvilágba nyújt betekintést, ahol jóval több karakter (hozzávetőlegesen 200) létezik, mint a mozifilmekben. A Marvel Comics illusztrátorai pedig igazán sokoldalú módon mutatják be hőseinket.

A könyv tartalmazza Alan Cowsill, a Bosszúállók szerkesztőjének gondolatait, amelyek az 1960-as, 1970-es, 1980-as, 1990-es, 2000-es, illetve Alternatív Bosszúállókra és 2010-re vannak lebontva, idővonal szerint haladva. Ez a frissített kiadás nagyszerű áttekintést nyújt az olvasóknak erről a szuperhőscsoportról, amely az idők során sok változáson ment keresztül.

A könyv csúcspontját a karakterprofilok jelentik, amelyekből részletesen megismerhetjük a hősöket, beleértve származásukat, képességüket és képregényes megjelenésüket. A szöveg jól olvasható, és bár nem nyíltan bőbeszédű, könnyen követhetően, olvasmányosan foglalja össze az információkat. Aki korábban megnézte az Univerzum mozifilmjeit, most még több fontos háttérinfóval lehet gazdagabb. Amellett, hogy ez a különleges kiadvány átfogóan mutatja be a képregényhősöket, még az 1950-es évekből származó képek gyűjteménye is igen jól lett összeválogatva.

Mivel a Marvel világa folyamatosan változik, elképzelhető, hogy a jövőben újabb kötetben kell összefoglalni az újdonságokat, addig pedig, ha valamit nem tudunk a szereplőkről, gyorsan utána tudunk olvasni!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)