Bártfai Barnabás: Windows 10 zsebkönyv (BBS-INFO Kiadó)

Kézikönyv az utolsó Windows-hoz? - Tehetnénk fel a kérdést. A könyv nem csupán a Windows 10 kezelésével foglalkozik, hanem részletesen tartalmazza a Windows alatti fájlkezelést, egyes internetes szolgáltatásokat, számos Windows-os program használatát, valamint a Windows beállításait is, így akár az ECDL vizsgához való felkészüléshez is hasznos segédeszköz lehet. Ha pedig nem lesz többé Windows, akkor még inkább aktuális a különleges kiadvány.

Az ingyenes frissítési lehetőségnek köszönhetően a Windows 10 valószínűleg csakhamar igen elterjedt operációs rendszerré válik, így nem árt, ha mélyrehatóbban is megismerkedünk a lehetőségeivel és funkcióival. Hogy mire számíthat az, aki telepíti a Windows 10-et? Egy kis ízelítő: a Windows 8-ban debütált új kezelésmódok egy része eltűnt, újból funkciót kapott a Start menü, és egyúttal számos friss opcióval ismerkedhetünk meg (például megjelent a több asztal használatának lehetősége). Egy szó mint száz, a kezelés tekintetében mindenképp szokni kell az új rendszert. Azonban az sem kizárt, hogy ez az utolsó kézikönyv, amelyet a kedves olvasónak be kell szereznie, ugyanis a Microsoft a Windows 10-et úgy aposztrofálta, hogy ez az utolsó Windows, ettől kezdve csak frissítések lesznek (kíváncsian várjuk).

A könyv 416 oldalán mind az operációs rendszerrel csak most ismerkedő olvasók, mind pedig a rutinos Windows-felhasználók megtalálhatják a kifejezetten nekik szóló információkat.

Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (2 szavazat)