Az első interaktív – QR-kóddal ellátott – Csengetett, Mylord?-enciklopédia

A hazánkban több mint három évtizede hódító brit sorozat, a Csengetett, Mylord? egyedi világába lépve egy olyan kalandra indulhatunk, köszönhetően a szerzőnek: Boromisza Istvánnak, melyben az 1920-as évek Angliája, az arisztokrácia és a cselédség kavarogó mindennapjai szőtték át a vidám angol humor szellemében. Generációk számára nyújtottak már önfeledt pillanatokat ezek a történetek. Az először világszerte megjelenő interaktív enciklopédia, mely a Csengetett, Mylord? epizódjaira építve eleveníti fel ezt a társadalmi és kulturális kontextust.

Képzeljük el, hogy egy időutazásban veszünk részt az 1920-as évek Angliájába, ahol az arisztokrácia és a cselédség különleges világába csöppenünk! A Csengetett, Mylord? sorozat ezt a varázslatos időt repíti vissza az életünkbe, és minden epizódja egy csodálatos utazás ebben a humorral átszőtt társadalmi kavalkádban. Ráadásul ebben a világban, ahol a nevetés és a szórakozás sosem látott magasságokba emel bennünket! A főcímdalszöveg magyar fordítása mellett megismerhetjük a karaktereket létrehozó szinkronszínészeket is.

Hogyan zajlottak a Meldrum-ház mindennapjai? Milyen volt Ivy, Stokes vagy Mabel fizetése a mai pénzértékek szerint? Tényleg lehetett elefántot vásárolni a Harrods áruházban? Miért voltak „megesettek” az érsek által támogatott hölgyek? Igaz, hogy a kovács szerepet játszott a Gretna Greenbe szökő párok esküvői ünnepségein? Ajánlatos volt kinyújtott kisujjal inni a csészéből? Mit rejtegetett a híres Kit Kat Klub? Milyen áron lehetett vásárolni egy pennyért, shillingért vagy koronáért? Mennyit ért egy font vagy éppen egy guinea? Valóban nem volt busz az omnibusz? És miért kell aludttejet tenni a lakkcipőre?

Ezekre a kérdésekre tényleg szükség van egy enciklopédiában! Kedves Olvasó, merüljön el bátran a Csengetett, Mylord! univerzumában!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)