Android Kézikönyv - Hiánypótló kötet azoknak, akik csak most válnak a technika szerelmeseivé

Magyar cím: 
Android Kézikönyv – avagy okostelefonok kezelése laikusoknak
Megjelenési év: 
2014

Napjainkban mind gyakrabban futhatunk bele olyan mobileszközökbe, melyeken Android operációs rendszer fut. Ha ezeket a készülékeket képesek vagyunk tudatosan használni, az jelentős terhet vehet le rólunk a mindennapjainkban. A laikusok számára azonban már a megfelelő eszköz kiválasztása is problémát jelenthet, a teljes körű használatról nem is beszélve.

Tűntek már el nyomtalanul telefonszámai SIM-kártyaváltáskor, és bosszankodott, amiért sehogyan sem bírta elővarázsolni őket? Előfordult, hogy úgy érezte, próbálkozhat akárhogy, az érintőképernyő az istennek se akar az Ön ujjmozdulatainak engedelmeskedni? Mi alapján válasszunk? Szükségünk van-e rá? Milyen feladatokat végezhetünk el vele? Hogyan oldhatjuk meg egy okostelefonon az olyan legegyszerűbb feladatokat, mint az üzenetküldés, a kép- vagy csengőhang hozzárendelése, a telefonszám tárolása, a fényképezés, a képernyő testre szabása, a fájlok másolása, áthelyezése, a zenehallgatás, az internetezés, az új programok letöltése és telepítése, a számítógéppel való összekapcsolás, az eszköz beállításai stb.? Mindezeknek és még sok hasonló, a hétköznapi telefonhasználatban sokaknak nem kevés bosszúságot okozó kérdéseknek a megválaszolásához, valamint az androidos készülékek hétköznapi használatához nyújt közérthető módon hasznos segítséget ez a hiánypótló, praktikus és felhasználóbarát kézikönyv. A kötet végén egy hasznos Gyakori kérdések, szituációk címet viselő fejezet is helyet kapott, a Kifejezésgyűjtemény és a Tárgymutató pedig jól kereshetővé teszi a kötet 200 oldalán bőséggel fellelhető információkat.
Az Android kézikönyv segítségével tehát a laikusok behatóan megismerkedhetnek az androidos készülékek kezelésével és felhasználási lehetőségeivel, ugyanakkor azok is találhatnak benne kedvükre való és hasznos információkat, akik már jelenleg is egy okostelefon boldog tulajdonosai; különösen akkor, ha úgy érzik, az eddigiekben nem nyílt alkalmuk teljesen kiismerni készüléküket.

Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (2 szavazat)