12 izgalmas novella - váratlan fordulatokkal

Magyar cím: 
Váratlan fordulat
Írta: 
Jeffrey Archer

A tizenkét novellát tartalmazó könyvben többek között szó esik egy bizarr borkóstolóról, egy csábító idegennel vívott sakkjátszmáról, egy lármás veszekedésről a golfklub bárjában, valamint egy félresikerült svájci síelésről... A népszerű író régi-új kötete sem okoz csalódást az olvasóknak, akik ismét ravaszul kiagyalt, mozgalmas és szórakoztató, gyakran meghökkentő történeteket kapnak kézhez.

A szerzőnek először 1988-ban kiadott novella-gyűjteménye kritikailag elismert, és mind a thriller, mind a rejtélyek rajongói mind a mai napig széles körben olvassák. Archer termékeny író és mesemondó, és politikus háttere is segíti munkáját.

Egy férfi úgy dönt, váratlanul meglátogatja a szeretőjét, de egy vadidegent lát kilépni a nő lakásából. Hűtlenséggel vádolja, majd a vita hevében megüti a nőt, aki azonnal meghal. A gyilkos észrevétlenül távozik, majd félrevezeti a rendőrséget. A hamis információ alapján a vetélytársát tartóztatják le, és vádat emelnek ellene. Vajon sikerült elkövetnie a tökéletes gyilkosságot?

Archer Afrikától a Közel-Keleten át, Londontól Pekingig olyan helyekre visz el minket, amelyeket még soha nem láttunk, és megismertet olyan emberekkel, akiket soha nem felejtünk el.

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)