Szécsi Laci: "Már gyerekként is az atlaszt nézegettem az iskolapadban!"

Szécsi Laci, vagy ahogyan leginkább ismerjük: Lucky - már kisgyermekként is arról álmodozott, hogy beutazza a világot. A Beférek a bőröndbe blog szerzője élt már Kínában és dolgozott óceánjáró hajón is. Elmondhatja, hogy álmai valóra váltak és élt Izlandon meg egy trópusi szigeten. Beszélgettünk arról is, hogy az utazáshoz nem árt, ha talpraesettek vagyunk és tudunk jól spórolni vagy tervezni. Megtudhattuk, hogy az utazás mellett a sport és a zene a másik kedvenc hobbija.

Mikor fogalmazódott meg benned az utazás iránti vágy?
Már gyerekként is az atlaszt nézegettem a pad alatt óra közben, és mindig is vonzott az, hogy saját szememmel lássam a könyvekben és tévében mutatott helyeket. Úgyhogy az utazás szeretete nagyon régóta bennem volt, de el kellett telnie jó pár évnek, mire önerőből útra tudtam kelni.

Hány országban jártál már és milyen távolabbi terveid vannak?
Nem szoktam számolni, mert nem igazán látom értelmét. Tegyük fel, hogy beutazzuk egy hét alatt az összes szomszédos országot, azaz hét országot hét nap alatt. Sok mindent megnézni nincs idő, de elmondhatjuk, hogy milyen sok országban voltunk. Míg ha egy hónapot eltöltünk Ausztráliában az csak egy ország, mégis sokkal több idő van felfedezni, így többet is ér. Úgyhogy pontos számot nem tudok, de 45 körülire tippelném. Most a koronavírus abszolút lehetetlenné teszi, hogy bármilyen nagyszabású utazást tervezzek, de egy afrikai szafari nagyon régóta motoszkál a fejemben.

Igényes honlapod mellett YouTube csatorna, Facebook oldal és Instagram is van. Ezek létrehozása tudatos volt?
Igen, amikor Kínában éltem elég sok szabadidőm volt, és úgy éreztem hasznosan kéne eltöltenem. Pár hónap alatt létrehoztam a honlapom, ahol cikkeket osztok meg, utazási segítőket állítok össze és blogot is vezettem. Ezt követően indult el a Youtube csatorna, ami mára abszolút az elsődleges profilom lett, rendszeren töltök fel utazós élménybeszámolókat, valamint spórolós utazós tippeket is szoktam megosztani.

Mikor döntötted el, hogy "segítesz" az utazni vágyóknak?
Amikor elkezdtem "nagyüzemben" utazni rájöttem, hogy egy kis talpraesettséggel nagyon jó lehetőségeket lehet találni, amivel pénzt spórolunk, és mindeközben az utazási élményen is dobunk. Sok hozzám hasonló ember szeretne világot látni, de nincs rá pénze, ahogy nekem sem volt, így abszolút átérzem. Nekik szerettem volna megmutatni, hogy ez nem lehet akadály, és hogy bármilyen úti célról is álmodoznak semmi sem lehetetlen.

Nálad hogyan fonódott össze az utazás és a munka?
Szerettem volna huzamosabb időt külföldön tölteni, hogy kipróbáljam milyen az igazi élet máshol, hiszen egy kéthetes nyaralásnál erre nincs idő. Így kézenfekvő volt, hogy külföldön fogok dolgozni, de nem kerestem tudatosan semmit. Így kötöttem ki először másfél évre egy kínai trópusi szigeten mint angoltanár, ami után következett Izland, és végül a legutóbbi munkám egy óceánjárón volt, amivel az egész világot beutaztam.

Ha éppen nem utazol, akkor mivel töltöd az időt?
Szabadidőmben szeretek videókat vágni, valamint írni is, nagyon örülök, hogy ezek a hobbijaim mostanra a másodállásommá tudták kinőni magukat. Ezenfelül nagyon fontos nekem a sport, a zene, valamint hogy minőségi időt töltsek a számomra fontos emberekkel.

Fotó: Szécsi Laci archív

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)