„A Silent Night egy ajándék tőlem” – beszélgetés Serbán Attilával

Serbán Attila különleges karácsonyi koncerttel örvendezteti meg a rajongóit december 15-én, az UP Újpesti Rendezvénytér színháztermében. Klasszikus karácsonyi slágerek töltik majd be a teret, mint például a „Santa Claus is coming to town“, az „Ave Maria“, a „Jingle Bells“ vagy az „All I Want for Christmas“, bár mindegyik dal autentikus, új zenei köntöst kap. A koncert színvonalát az ország legkiemelkedőbb zenészei emelik majd, Temesi Berci vezetésével, illetve a „Jazz And More“ kórus közreműködésével. Az est sztárvendége: Szulák Andrea.

A témaválasztás nem véletlen: a fiatal színművész számára a Karácsony a legkedvesebb ünnep.

Rengetegen rajonganak a munkájáért. Mi a siker receptje?
Precíz, rendszerető ember vagyok, ez nagyban rányomja bélyegét a szakmaiságomra is. Ezer fokon égek, és amihez csak hozzákezdek, azt komolyan csinálom. Az élet minden területére kiterjed a maximalizmusom, nem szeretem a kompromisszumokat. Mindig a legjobbra törekszem, azt hiszem, ez lehet a titok. Szerintem csak így érdemes, minden más megúszás.

A rajongóinak nagy része a fiatalabb korosztályba tartozik. Az ezzel járó hatalmas felelősség okozott valamikor nehézséget?
Érdekes, a munkámmal járó felelősségre még senki nem kérdezett rá, pedig nagyon is szerves része a mindennapjaimnak. Abban hiszek, hogy a színház és az éneklés fontos állomása lehet a fiatalok életének, nekünk, akik ezen a pályán mozgunk pedig példát kell mutatnunk. Fontos, hogy mit tanítunk a fiataloknak, és hogyan: milyen a zenei színvonal, miről szólnak a dalok. Színházat csinálni nem csak szórakoztatás, hanem komoly, ízlésformáló küldetés is.

A Silent Night témája a karácsony, honnan ered a tematikus koncert ötlete?
A Silent Night a Madách Színházból indult, ott mutattuk be, és nagyon jók voltak a visszajelzések. Tulajdonképpen mindig is szerettem volna szervezni egy saját koncertet, ami túlmutat a musical-éneklésen, ami még inkább én vagyok. Mivel az egyik legkedvesebb ünnepem a Karácsony, egyértelműnek tűnt a témaválasztás.

Miért éppen a karácsony a kedvence?
Nekem a Karácsony az egyszerűségről szól, nem méregdrága ajándékok tömkelegéről. Ilyenkor összeül a család, szeretet és az összetertozás a legfontosabb. Most, hogy a kislányunk már másfél éves, még meghittebbek lesznek majd ezek a napok, hiszen lassanként rácsodálkozik majd a fára, a díszekre. Izgalmas időszak lesz, én már nagyon várom! Szeretek meglepetést, örömöt okozni a szeretteimnek. Tulajdonképpen a Silent Night is egy ajándék, tőlem, a rajongóimnak. Szerettem volna egy kicsit kedveskedni nekik. A kedvenc ünnepi dalaimat kötöttem csokorba, angol és magyar nyelvűeket egyaránt, vigyázva a jó arányra. Remek zenészekkel dolgozhatok együtt a produkcióban.

Mindannyiunk számára jól ismert karácsonyi slágerek töltik majd be a teret, mint például a „Santa Claus is coming to town“, az „Ave Maria“, a „Jingle Bells“ vagy az „All I Want for Christmas“ című dalok, új hangszerelésben. Újpesten is számíthatunk meglepetésekre?
Természetesen! Az újpesti koncert interaktívabb lesz, mint az eddigiek, beszélgetek majd a közönséggel is egy picit. A sztárvendég pedig Szulák Andrea lesz, nagy megtiszteltetés, hogy elvállalta a felkérést és énekel velem! Nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen minőségi, új helyen is bemutatkozhatunk, mint az UP Újpesti Rendezvénytér. Szuper dolog, hogy egy új kulturális helyszínt kapott a város, biztos vagyok benne, hogy színt visz a kerület életébe is. A műsorral igyekszünk minden korosztálynak megfelelni, így 0-tól 99 éves korig bátran ajánlom mindenkinek. Remélem, minél többen eljönnek majd, nem okozunk csalódást, ezt megígérhetem!

További információ: www.up4event.hu
Jegyvásárlás: www.jegy.hu/program/silent-night-serban-attilaval-96939

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)