Serbán Attila, a sokoldalú

Táncosként kezdted. Hogyan kanyarodtál a musical színészet felé?
Mindig nagyon szerettem énekelni. Abban az időben, mikor bekerültem a Debreceni Csokonai Színház társulatába a színész házban laktam, ahol jövet-menet mindig énekeltem. Ez feltűnt egy kolléganőmnek, aki biztatott, hogy induljak el ebbe az irányba, mert megvan a tehetségem ahhoz, hogy énekes színészként dolgozhassak.

Mi volt első szereped? Izgultál?:-)
Az első szerepemet a Debreceni Vasutas Musical Stúdió Hair előadásában kaptam, ahol Hud-ot játszottam. Természetesen izgultam, ahogy a mai napig van bennem egy egészséges izgalom színpadra lépés előtt. Nagy segítséget jelentett, hogy már elég nagy színpadi rutinom volt, és hogy nem csak énekeltem, de táncoltam is a darabban.

Ha elölről kezdhetnél mindent, mi lennél most?
Azt gondolom, hogy megtaláltam a helyem, és nem tudom elképzelni másik pályán magam. Szerintem nincsenek véletlenek, és előbb-utóbb mindenki megtalálja a tehetségének és képességeinek legjobban megfelelő pályát. Szerencsés vagyok, mert ezt fiatalon megtaláltam.

Melyik volt a kedvenc szereped? Miért?
Mindig az a kedvenc szerepem, amit éppen játszok. Persze vannak olyan szerepek, amik kiemelkedő jelentőségűek a pályám során, de egyikre se tudnám azt mondani, hogy az abszolút kedvencem. Ilyen például Simon a Jézus Krisztus Szupersztárban, mert ez volt az első igazi, profi musical színészi szerepem, aztán Néró a Sztárcsinálókból, mert ez a szerep hihetetlen hangi kondíciót kíván meg, de nagyon fontos a pályám szempontjából Angel is a Rentből, ami egy egészen más típusú kihívás volt, és ami az első olyan szerepem volt, amit budapesti színházban játszottam. Ezt követte Bécsben, az Elisabethben Rudolf trónörökös. De természetesen nagy kedvencem, életem első címszerepe a József is. Minden este az a kedvencem, amit éppen játszom.

Mit szeretnél még eljátszani? Álomszereped?
Szerencsés vagyok, mert sok olyan szerepet eljátszhattam már, amire tíz évvel ezelőtt még gondolni sem mertem. Egyetlen egy olyan szerep van, amire nagyon vágyom, és amit még nem játszhattam el: ez Galileo a We Will Rock You-ból.

Szeretnél egyszer New York, vagy London színpadain állni? És ott mit játszanál el szívesen?
Természetesen szeretnék. Minden musical színész álma, hogy egyszer megmutathassa a tudását a Broadway-n vagy a West Enden. Viszont nagyon kicsi az esély arra, hogy ez megvalósuljon, én pedig egy gyakorlatias ember vagyok, jobban szeretek olyan dolgokról „álmodozni” amiket meg tudok valósítani.:-)

Milyen érzés volt mikor megtudtad hogy tiéd a győztes dal a Csináljuk a fesztivált c. műsor utolsó szériájában?
Az érzés egyszerűen leírhatatlan volt! Felemelő, hihetetlen, és egyben megnyugtató! Szinte biztos voltam benne, hogy a dal az élmezőnyben szerepel majd, de azt nem gondoltam, hogy nyerni fog. Ebben a szériában nagyon sok erős dal szerepelt, és még annál is több kiváló énekes is! Így a győzelem különösen megtisztelő volt számomra!

Első lemezed középpontjában a musical volt, milyen lesz a következő
korong? Milyen dalokkal leped meg a rajongókat?

A következő korongon szeretném megmutatni a másik oldalamat, egyrészt énekesként másrészt zenei irányzatban. Az már biztos, hogy nem egy nagylemezzel jelenünk majd meg. Színészként, és az első musical lemez után, most az a feladat vár rám, hogy egy teljesen új szegmensben, zenei stílusban alkossunk valami egyénit, újat! Erre a legalkalmasabb út egy kislemez megalkotása. Egy slágert szeretnénk, amihez egy video klippet is készítenénk majd. A zenei irányzat maradjon titok :)

Közreműködők a lemezen? Várható-e a tavalyihoz hasonló koncert?
Az új lemez és dal munkálatait Rakonczai Viktor kezdte el. Gondolom nem mondok újat azzal, hogy Viktor rengeteg slágert és gyönyörű dalt mondhat a magáénak. Így nagyon bízom a tapasztalatában, és izgatottan várom a közös munkát! A Madách színházban tartott lemezbemutató és az áprilisi club koncert után, továbbra is tervezünk hasonló színvonalú koncerteket. Terveink között szerepel egy őszi dal megjelenés, egy újabb club koncert, és egy karácsonyi koncert, melyet egy belvárosi templomban tartunk majd.

Milyen új szerepek vannak kilátásban?
Életem legnagyobb álma teljesült! Eljátszhatom Júdás szerepét a Madách színházban szeptemberben. Ez az a szerep ami most a legfontosabb a színházi életemben. Erre a feladatra készülök minden nap színészként a próbákon és szellemileg magánemberként. Valóra vált egy másik álom is! Október 24én a Papp László Sportarénában részt veszek egy The Show Must Go On Queen koncertben, ahol angol nyelven énekelhetem el a kedvenc dalaimat. Szóval, lehetőségekkel és nagyon színvonalas feladatokkal vár engem az őszi időszak. Igyekszem megfelelni, ahogy eddig is tettem :)

FA

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)