Koltai Róbert musicalt készített a Sose halunk meg c. filmből

Az egykori „illetékes elvtárs” hamarosan befejezi a koprodukcióban készülő Magic Boys-t, nemrég pedig kitalálta, hogy a népszerű Sose halunk meg c. filmből musicalt készít. Látványos és nem mindennapi produkcióra számíthatunk! Igyekeztem minden infót megtudni Robitól.

Miért pont musicalturné és miért a Kincsem Park, mint helyszín?
A kérdés első felére igazából Rácz László producer tudná megadni a választ,mert az ő ötlete volt, hogy járjuk be az ország nagy sportcsarnokait a darabbal. A Kincsem Park nekem jutott eszembe mint helyszín, amikor arról volt szó, hogy esetleg valamelyik szabadtéri színpadon legyen a Budapesti bemutató.Egy szenvedélyes lóversenyesről szóló musicalnek ennél jobb, stílszerűbb helyszínt nem választhattunk volna. Ráadásul több mint 3000 néző kényelmesen elfér, nagy hely van a parkolásra és a metróval való megközelítés is nagyon közönségbarát.

Hogyan kell elképzelni ezt a különleges színpadot illetve a vídéki helyszíneket?
Húros Annamária látványtervezővel, a darab producerével Rácz Lászlóval és egy remek visual csapattal azon dolgoztunk és dolgozunk, hogy a színészeknek, nézőknek egyformán konfortos - és ha lehetséges - varázslatos játéktér szülessen. Ennek érdekében kivetítést is alkalmazunk.

Mennyire fogja követni a filmet a musical?
Az alaptörténet a film nyomán készült. Amikor Nógrádi Gáborral készítettük a jelenlegi szövegkönyvet arra törekedtünk, hogy minél több olyan részt emeljünk ki a darabból, amely szinte kívánja Dés László csodálatos zenéjét.

A szereplőket te kerested meg, vagy közösen döntöttétek el, ki mit játszik?
A szereposztás a rendező mindenkori kötelessége, így ebben az esetben ez a feladat természetesen rám hárult. A szereposztásból látszik, hogy egy válogatott, magyar színészcsapatot sikerült összetoboroznom:-).

Anélkül, hogy kulisszatitkot árulnál el, mesélj a diszletről és a látványvilágról!
Ahogy mondtad, kulisszatitok lenne, ezt majd látni kell!:-)

Milyen jövőbeni tervek vannak: színház, játékfilm? Esetleg önálló est?
Decemberig szeretném befejezni a tavaly elkezdett Magic Boys című filmet, melynek londoni külső felvételei még hátra vannak. 8-9 darabban játszom a következő szezonban, a József Attila Színházban, a Karinthy Színházban és a Körúti Színházban. Ebből hét repertoár darab, kettő pedig új előadás. Novemberben - számomra különleges - hogy 18 év (!) után szerepelhetek Kaposváron, a Csiky Gergely Színház Nagymama című darabjában. Január végén a Karinthy Színházban a Hippolyt a lakályban ismét eljátszom Schneider urat.
Önálló kabaré estjeimmel folyamatosan járom az országot, szeptemberben a Duna TV is bemutatja az egyiket, amelynek címe „Lerajzolom percek alatt”. Szóval lesz feladat és előadás bőven!

t

Értékelés: Nincs Átlag: 3 (1 szavazat)