Jéger Zsombor: „Szeretek nevettetni, de jólesik néha átélni mélységeket!”

Mi a közös Ezra Miller, Timothée Chalament, Donald Glover vagy Ansel Elgort színészekben? Mindegyik a fiatal magyar színész, Jéger Zsombor hangján szólal, aki elég régóta az Örkény Színház társulatát erősíti és a kereskedelmi televízióban is szerepet kapott a Tanár, illetve a legutóbbi a Séf meg a többiek sorozatokban. Jelenleg pedig a Szecsáni jóember darabban szintén láthatjuk Zsombort.

Azt sokan tudják, hogy régóta szinkronizálsz, azt viszont alig, hogy hegedűn is játszol. Melyik volt előbb a zene vagy a színészet?
Ötévesen álltam először színpadon hegedülni pedig hétévesen kezdtem el.

Melyik a legkedvesebb karaktered, illetve melyik világsztárt volt a legnehezebb szinkronizálni?
Nagyon sok és különleges karakternek vagyok a magyar hangja, de Wes Anderson a Francia kiadás (The French Dispatch – szerk.) c. mozijában Zeffirellit nagyon szerettem azonban itt Timothée Chalametet nehéz volt szinkronizálni.

Mikor voltál utoljára színházban (nem az Örkényben) és moziban?
Karácsony előtt az Erkel Színházban voltunk februárban pedig a Művész Moziban.

Hazai sorozatokban is láthatunk, nemrég a Tanár majd a Séf meg a többiek sorozatokban is szerepet kaptál. Hagyományos casting volt vagy a véletlen is közrejátszott?
Hagyományos casting volt és remélem az, hogy én játszom el ezt, nem a véletlen műve, inkább Isteni gondviselésnek mondanám.

Milán karaktere mennyire áll közel hozzád? Tudsz főzni?
A sorozat főszereplője Milán is Kelet-Magyarországról költözött pestre, csak én Debrecenből, ő meg Nyíregyházáról. Szeretek főzni, ez a pontos megfogalmazás.

Melyik műfajjal könnyebb azonosulni vígjátékkal vagy drámával?
Egy vígjáték szerintem akkor jó, ha van mögötte dráma és a drámában is kell a feloldozás. Szeretek nevettetni, de jólesik néha átélni mélységeket.

Hogy érzed magad az Örkény Színházban, csapattag vagy?
Összetartunk, a közönséggel együtt. Várjuk, hogy végre jó idő legyen és teljes gőzzel mehessenek az előadások, és újra valódi taps szóljon a nézőtéren.

Milyen vágyaid, terveid vannak a jövőre nézve? Új színházi darabok, nagyjátékfilm?
Új színházi munkák, majd csak a következő évadban tervek mindig vannak, a nagyjátékfilmekhez meg egy hagyományos casting kell és a már említett Isteni gondviselés.

Fotók: Portré: Krasznai Zoltán
Az előadásfotó A szecsuáni jó ember (rendező: Mácsai Pál) című előadásból, fotó: Horváth Judit.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)