Hernádi Judit, egy nő a humor nagyágyú között

A népszerű művésznőt persze nemcsak a Heti Hetes c. műsorból ismerhetjük. Sokoldalú emberről van szó, aki már sokféle karaktert tudhat magáénak. Legutóbb lányával játszott együtt és hamarosan Koltai Róbert Sose halunk meg musicaljében láthatjuk.

Hogyan kerültél bele a musicalbe és mit lehet tudni a karakteredről?
Koltai Robi hívott, akivel már több filmben dolgoztam együtt. Úgy látom, ezek a munkák neki is szép emlékek, nem csak nekem. A karakterről annyit lehet tudni, hogy ez a nő, akit játszom, egy örök álmodozó. Egy olyan nő, aki mindig csak vár a szerelemre, de talán leginkább magáért a várakozásért vár, talán ez benne a szép.

Milyen együtt dolgozni Koltai Róberttel?
Robi egy különös, invenciózus ember, minden pillanatban csinál valamit, minden percben van egy jó ötlete, nincs egy üres pillanata. Ez nagyon szórakoztató, ezért jó vele dolgozni.

Nemrég lányoddal együtt szerepeltél az Egy színésznő lánya c. darabban. Milyen volt vele egy színpadon?
Meglepően jó volt. Nagyon közel hozott minket egymáshoz ez a mindkettőnk számára egyenrangú munka. El tudtam felejteni, hogy az ő anyja vagyok, ő meg, hogy a lányom. Partnerként tudtuk kezelni egymást, Ez neki is ajándék volt, nekem mindenképpen. Hálás vagyok ezért a lehetőségért.

Mennyire önéletrajzi ihletésű a darab?
Pontosan annyira, mint Verebes István Maya c. könyve, amiből a darab íródott. Tehát, nem pontosan a mi életünkről szól, de életrajzi ihletésű.

Már majdnem két éve nem szerepelsz magyar filmben, mi ennek az oka? Kevés a jó forgatókönyv vagy nem hívnak?
Tényleg, nem is vettem észre:-). Tavaly forgattam „Az igazából apa” c. filmben. Emlékszem, mert a bemutatóján vesztettem el a kedvenc piros szemüvegemet, és ez idén februárban lehetett. Egy év a mai filmgyártási körülmények között nem hosszú idő, szerintem.

Milyen műfaj áll hozzád közel?
A jó filmeket szeretem nézni, műfajtól függetlenül.

A Heti 7esben te vagy az egyetlen állandó nő. Hogyan viselik et a kollegák? Szoktatok viccelődni adáson kívül is?
A kollégák jól viselik, szeretnek. Baráti kapcsolatban vagyunk, szoktunk találkozni munkán kívül is, de viccelődni nem nagyon szoktunk. Bőven elég, amennyi az adásban van.

Mi várható a jövőben énekesi és színészi fronton?
Most készülünk a Sose halunk meg bemutatójára, nyáron is folyamatosan játszom az önálló estemet, a „Több, mint koncert”-et, amiben Heilig Gáborral és a Good Afternoon nevű zenekarral lépünk fel. Legközelebb a Zsidó Nyári Fesztiválon lesz előadásunk. Gálffi Lászlóval is járjuk az országot a „Love letters” c. produkciónkkal. Ősszel pedig visszatérek a rendes kőszínházi előadásaimhoz is. Nagy tervek várnak az elkövetkező évadban, meglátjuk, mi jöhet majd létre ebben a nehéz gazdasági helyzetben.

t

Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (2 szavazat)