Farkas Gábor Gábriel, a sokoldalú előadóművész

A népszerű előadóművész a táncban és a musicalben is otthonosan mozog. Sőt nemrég egy meselemezt is készített Siménfalvy Ágotával. Ismerjük meg közelebbről a sokoldalú fiatalembert!

Gyermekkorodban mi szerettél volna lenni?
Világhírű zenebohóc - mondtam háromévesen. Feltehetően kiscsoportos ovisként a televízióban láttam Eötvös Gábor "Van másik" c. világszámát és ez tetszhetett nagyon!

Hogy „fertőződtél” meg a musical-el mint műfajjal? Melyik előadó vagy musical volt rád nagy hatással?
A "Zenélő Filmkockák" c. Tv-sorozatban (akkoriban egy Tv-volt) láttam Fred Astaire-t, Gene Kelly-t, Frank Sinatrát, Barbara Streisandot és a Cabaret c. musicalben Joel Gray-t és Liza Minnellit. Azt hiszem nekem ez a musicalvilág lesz mindig a szívem csücske. Bob Fosse koreográfiái, filmjei és darabjai a kedvenceim!

Énekes-táncos és konferanszié hármasát is megtestesíted. Hogyan lettél konferanszié?
A musicalszínészet alapja az ének, a tánc és a színészet. Nekem előbb jött a zene és a színészet-rendezés majd a Budapesti Moulin Rouge nyitó revűjének konferanszié szerepe miatt kellett tanulnom szteppelni és a jazz-balett is akkor jött. Valószínű, hogy a karakterérzékemnek és a gumiarcomnak köszönhetem, hogy a groteszk szerepek találnak rám!:-)

Műsoraidban a jazz is szerepet kap. Melyik műfajt szereted leginkább? Jazzt vagy musicalt?
A jazz-sztenderd dalok jelentős része musicalekben hangzott el először.Gershwin, Cole Porter és sorolhatnám a nagy klasszikus Broadway Show- szerzőket a koruk zenei műfajában a jazz-stílusában írtak. Ez ma már klasszikus. Ezért az alapoknál kezdtem. Nagyon megszerettem. Azért egy jól megírt pop-rock-soul-rnb musicaltől is felforr a lelkem....

Nemrégiben jelent meg közös mese és rajzfilmslágerlemezed Siménfaly Ágotával. Régóta dolgoztok már együtt. Kinek az ötlete volt a korong és miért pont meselemez?
Ágotát kérték fel először és Ő engem választott partneréül. A lemez anyaga egy hiánypótlás mely a musicalszerető szülők örömére és a gyerekek igényes szórakoztatására készült. Nagyon élveztük a stúdiómunkát!

Rengeteg mindent csináltál már így adódik a kérdés, hogy van-e kedvenc dalod, musicaled? Esetleg tervezed-e hogy külföldön nézz meg darabot?
Nagyon sok kedvencem van! Igen tervben van, hogy megint felfrissítem magam egy szakmai úttal. Mindenre kiváncsi vagyok ami musical...

Értékelés: Nincs Átlag: 4.3 (3 szavazat)