WARMING! Ismert magyar zenészekkel indít ökoforradalmat a Budapest Park!

A Budapest Park évek óta folyamatosan kutatja a fejlesztési lehetőségeket, amelyek hatással lehetnek környezetünk védelmére. Ennek szellemében a kilencedik szezonban is több újítás - mint például a repohár bevezetése - várható, illetve a Park kommunikációjában is kiemelt szerephez jut a környezetvédelem. Ennek első állomása a Budapest Park és a Zenészek Ökoforradalmi Sorozata, amelynek első, pilot részében a Follow The Flow tagjai láthatóak.

A Youtube-on és Facebookon megjelenő videósorozat összesen hét epizódon keresztül jár körbe különböző égető fontosságú témaköröket a közlekedés környezetszennyező hatásaitól kezdve a műanyagfelhasználáson át a fenntartható divatig. A Budapest Park segítségére olyan zenészek voltak, mint a Follow The Flow, Schoblocher Barbi (Blahalouisiana), Beck Zoli (30Y), Puskás Peti (The Biebers) , Farkasházi Réka (Farkasházi Réka és a Tintanyúl), Wolfie (Punnany Massif), Columbo (Irie Maffia, Brains) és Fluor (Wellhello), akik saját tapasztalataikat osztják meg a nézőkkel és akiknek elismert klímaszakértők adtak útmutatást. A sorozat lényege, hogy közelebb kerüljön hozzánk a klímatudatosság fogalma, illetve a mindennapokban is alkalmazható praktikákat tanulhassunk közösen.

A figyelemfelkeltésen és kommunikáción túl a Budapest Park egyéb lépéseket is tesz azért, hogy egy környezettudatos szórakozóhelynek mondhassa magát. Ennek fontos mérföldköve, hogy a 2020-as szezonban amellett, hogy csökkentik a PET palackok számát, az egyszer használatos műanyag helyett bevezetik a repoharat, méghozzá több budapesti klubbal, szórakozóhellyel, helyszínnel összefogva egy egészen egyedi, tokennel működő konstrukcióban. A folyamat egyszerű: a vendég e hálózat bármely tagjánál kiváltja repoharát egyszeri 300Ft-os díjért, melyet távozáskor tokenre válthat. Ezt a tokent pedig bármely partnernél bármikor új repohárra cserélheti.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)