Új színfolt a képernyőn: elindult a JAZZ TV!

Hosszú várakozást követően végre elindult az ország egyetlen tematikus jazz zenei televíziója, ahol az egyik legszínesebb zenei műfajé a főszerep. A Jazz tv-n professzionális technikával rögzített több száz órányi koncertfelvétel mellett rövid riportok, beszélgetések és rokonműfajokat felvonultató izgalmas műsorok is helyet kapnak.

A csatorna legfőbb célkitűzése, hogy a sok esetben nívó alatti zenei műsorkínálatot sugárzó csatornák mellett, a magaskultúrára nyitott célközönség is megfelelő zenei és képi kínálathoz jusson. A koncertfelvételek minősége megfelel az szakmai standardeknek, így a koncertek többsége Full HD felbontású, míg a hangsávok minden esetben külön rögzített, utólag megkevert soksávos felvételek.

A 7/24-ben sugárzó televízió műsorát túlnyomó többségében közszolgálati műsorszámok, köztük főként zenei, valamint irodalmi, táncművészeti, képzőművészeti és kulturális ajánlóműsorok alkotják.

A műsorok között megtalálható a Klipkoncertek című műsorsáv, melyben a műfaj izgalmas koncertjeiből egy-egy számot kiragadva a minél színesebb összeállítás kedvéért különböző stílusú produkciók közül válogatnak a szerkesztők, a Koncertpremier című műsor, melyben a legújabb, alig néhány hete zajlott koncertek követhetőek nyomon, a Beszéljünk a művészetről, a Rezonancia és Megnyitottunk című műsorok, melyek a jellemzően kortárs művészeti ágak kulisszái mögé engednek betekintést, és az éjszakai sávban a Jazz-kvíz című játék, mely hátterében izgalmas koncertek láthatók és hallhatók.

További információ: www.jazztelevizio.hu

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)