Tökös közösségformálás Siófokon!

A város óvodáiból és iskoláiból több, mint 50 csoport és osztály – közel 1100 gyermek - nevezett az önkormányzat Kommunikációs és Turisztikai Irodájának felhívására és helyezte el a faragott tökből készült alkotásait a Fő téren. A városi könyvtár és a Kálmán Imre Művelődési Központ dolgozói kreatív foglalkozásokkal szórakoztatták a kilátogató gyerekcsoportokat, akik értékes ajándékokkal térhettek vissza az iskolapadba az önkormányzat, valamint partner vállalkozások és siófoki cégek jóvoltából.

Városunkba is beköszöntött az ősz, a ködös reggelek és a töklámpások időszaka. Október 24-én délelőtt Siófokon a Fő teret megtöltötte a töklámpások fénye és az őszi hangulat. A Fő tér művelődési központ előtti sarkában napok alatt népszerű lett az óriás szalmakanapé installáció. Köré helyezte el minden érkező osztály az általuk kifaragott tököt, melyek közt igazi remekművek is akadnak. A felhívást követően lázasan készültek a háttérben az iskolai technikaórákon, tökfaragó kézműves délutánokon az egyedi, kreatív lámpások, melyeket érdemes megcsodálni november elejéig és közben készíteni egy őszi emlékképet a szalmakanapén háttérben a Víztoronnyal. Az önkormányzat felhívására a várakozásokat felülmúlva, szinte minden intézményből neveztek osztályok vagy óvodás csoportok, akiket értékes ajándékokkal vártak a szervezők és partnereik, kis szerencsével akár osztálykirándulást vagy pizza partyt is nyerhettek a gyerekek. A siófoki vállalkozások és partnerek rendkívül nyitottan és segítőkészen fogadták a szervezők megkeresését, így igazi ajándéközön várta a gyerekeket. A reggeli köd hamar felszállt, így kellemes őszi időben tölthették a délelőttöt a kilátogatók, papír madárijesztőt vagy gesztenyefonatot készítve. Senki nem mehetett haza üres kézzel, hiszen a rendezvény támogatóinak jóvoltából rengeteg színvonalas és értékes nyeremény talált gazdára.

Az esemény bizonyította közösségformáló erejét, Siófok aktivitását a közösségi kezdeményezésekben, így biztosan lesz folytatás és hasonló aktivitások a nyár fővárosában, minden évszakban!

Köszönjük a támogatóknak, a pedagógusoknak és a gyermekeknek egyaránt!

Siófok – Itt kezdődik a Balaton! Ősszel is kihagyhatatlan!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)