Támogatói sorsjegyek az Átriumért

Először kaparták közösen az Átrium munkatársai, nézői, színészei a támogató adományként érkezett sorsjegyeket. Az Átrium a kulturális tao megszüntetése után – mivel november óta mind a mai napig bizonytalanság övezi azt, hogy kap-e, ha igen, milyen feltételek mellett kap kompenzációt a költségvetése 40%-át képező forrás elvétele miatt – arra kérte a közönséget, hogy sorsjegyek felajánlásával adjanak esélyt a színháznak arra, hogy állami forráshoz juthasson.

Az Átrium munkatársai a közönséggel és a színház művészeivel közösen kaparják le a sorsjegyeket. Az első ilyen alkalomra az Igenis, miniszterelnök úr! előadása előtt került sor. A hangulat – a szomorú apropó ellenére – nagyszerű volt.

Az Átrium köszönetet mond mindenkinek, aki sorsjegyet adományozott, illetve aki együtt kapart a színházért: valamennyi munkatársuknak, a délutánt velük töltő nézőknek, valamint Hámori Ildikónak, Hevér Gábornak, Parti Nórának, Sipos Vikinek, Hajdu Csillának, Szatory Dávidnak és Száraz Dávidnak. 207 sorsjegy és 1 (kéttalálatos) lottószelvény összesen 74 ezer forint támogatást eredményezett az állami szerencsejáték-alapból. Sok kicsi sokra megy, és hát ha ez a kultúra állami támogatásának a leghatékonyabb módja, akkor ez.

Fotó: Mészáros Csaba

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)