Szent-Györgyi Albert C-vitaminnal segítik a rászorulók egészségmegőrzését

A Goodwill Pharma magyar tulajdonú gyógyszeripari vállalat háromezer doboz, 1000 milligrammos Szent-Györgyi Albert C-vitamint adományozott a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek. A vitaminokat a segélyszervezet országos intézményhálózatán keresztül családoknak, illetve hajléktalanoknak juttatják el.

A koronavírus miatt az Ökumenikus Segélyszervezet magyarországi központjaiban – különös tekintettel az olyan bentlakásos intézményekben, mint a családok átmeneti otthonai – a kormányzati előírásokkal összhangban fokozták a higiéniai intézkedéseket: a lakókat folyamatosan tájékoztatják a fertőzés elkerülését segítő gyakorlatokról, és biztosítják a rászorulóknak a szükséges tisztítószert és fertőtlenítőszert. A segélyszervezet által működtetett idősek átmeneti gondozóházában és valamennyi bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményében a kormányzat által bevezetett látogatási és kijárási tilalmat szigorúan betartják.

A vállalat a napokban, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezeten túl, Szent-Györgyi Albert C-vitaminokkal támogatta a Kisgyerekek is lehetnek nagybetegek Alapítványt és rajta keresztül a szegedi Gyermekintenzív Osztály egészségügyi dolgozóit, ezenkívül számos, a térségben lévő Idősek Otthonának juttatta el adományát.

„Az adomány felajánlásával szeretnénk kifejezni, hogy gondolunk azokra az embertársainkra, akik kiszolgáltatott élethelyzetben vannak” – nyilatkozta dr. Jójárt Ferenc, a Goodwill Pharma ügyvezető igazgatója.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)