Sick-Room: Perverse Paradise

Új lemezzel jelentkezik a kaposvári rockbanda. Perverse Paradise címmel löki az éterbe vadonatúj albumát a Sick-Room, ezúttal nem szerzői kiadásban, hanem az Alexandra keze alatt. Érdekes, hiszen ilyen kemény muzsikát valószínű nem jegyez eddigi korongjai között a nagy kiadó.

A 2010-es lemezt a zenekar november 13-án mutatta be törzshelyén, Kaposváron. A felvételt a budapesti Audioplanet studió jegyzi, a minőség Jaya Hari Das keze munkáját dícséri. Azt is lehet már tudni, hogy az Unfinished Tomb című dalhoz készül majd klip, méghozzá a basszeros Szasza testvérének, a Made in Hungária című filmből is ismert Szabó-Kimmel Tamásnak a szereplésével.

SZTORI ELEJE - A Sick-Room zenekart 2001-ben alakították. 2002-ben vonultak be egy kaposvári stúdióba és rögzítettek egy maxit. A kevés példányszám miatt nagyon kevés rajongó kezébe jutott el az anyag, melyen helyet kapott a Pink Dreams (old version) című szám is, amihez készült egy videoklip Szőke András rendezésével. Ez a szám az MTV Megawatt című műsor palettáját díszítette kerek egy évig. Természetesen elkezdődött a koncertezés - tehetségkutatók, kisebb fesztiválok következtek. 2004-ben csatlakozott And/Or (ex-Murderer) a bandához, majd követte 2005-ben Szasza, aki O.A. helyére került. Elkezdődött a már meglévő számok átgyúrása és az újak írása.

Így érkeztek el 2006 végéig, mikor is a zenekar bevonult a pécsi Fidó stúdióba és rögzítette Pigwash For Enemies című albumát, ami 2007-ben látott napvilágot. Az albumról megjelent pozitív kritikákon felbuzdulva nekiláttak gőzerővel a második anyagnak, persze közben folyt az első album népszerűsítése, és változások is történtek a zenekar háza táján: Psyho kilépett, s helyét DJ Bunny MF vette át. Nem sokkal ezután a Powerground managment istállójába került a zenekar és egy évig erosítette annak irányvonalát. Aztán az új lemez miatt úgy döntött a zenekar, hogy kivonja magát a koncertezésből. - SZTORI VÉGE.

Azt kell mondanom - s ebben úgy gondolom, sokan fognak velem együtt bólogatni - érdemes volt a befektetett energia a srácok részéről, hiszen egy nagyon modern, sokszínű albumot tettek le elénk. Őszintén szólva nem igazán tudom behatárolni, hogy milyen is a Sick-Room stílusa. Elsőre a nurock kifejezés jut eszembe, ha egyáltalán van ilyen. A dallamívek, a monoton döngölések, a határozott riffek, Nitro egyedi énekhörgése és a numetalos ütemek és effektek/schratchek baromi jó egységet alkotnak végig.

Az egyetlen negatívum számomra a borító. Nincs meg ugyanis a feelingje, mert túl sötét. Nem a képekkel van gondom, hanem egyszerűen a nyomással. Papíron túl sötétre sikerült, amitől még a banda neve is alig látszik, és a kép sem olyan szép, mint a monitoron... Na de ehhez a fiúknak nincs sok közük, talán majd ad még ki rock lemezt az Alexandra, és ott már jobban figyelnek a részletekre. Azért viszont dícséret illeti a kiadót, hogy a Perverse Paradise + Pigwash For Enemies albumokat együtt 1891 Ft-ért ajánlja fel a vásárlóknak!

A Sick-Room legközelebb november 26-án lép fel a pécsi Inferno Clubban! Nitróról még annyit, hogy közreműködött a szintén kaposvári Sustain zenekar első lemezének a felvételén, melyről már írtam a kultúrGYOM-on, s melyet szívesen ajánlok figyelmetekbe!

Tracklist:

1. Intro
2. Deterrente
3. One Minute
4. Perverse Paradise
5. Unfinished Tomb
6. Green Mile
7. Van Goghs Ear
8. Not Yet
9. Way Of Candiru
10. Backstage Secret

Sick-Room Official Site
Sick-Room MySpace

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)