Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár koncertekkel

A 38. Országos Táncháztalálkozót és Kirakodóvásárt idén 2019. április 5-7. között, a Fonó Budai Zeneházban és a Papp László Budapest Sportarénában rendezik meg. Április 5-én, pénteken este „Halljunk szót…!” címmel a Fonó Budai Zeneházban koncerttel egybekötött „bemelegítő” nyitótáncházzal indul a rendezvény.

Április 6-7-én a Sportarénában népzenei és néptáncbemutatók, koncertek, táncházak, kézműves foglalkozások, népi játékok és ügyességi versenyek, interaktív foglalkozások, mese- és bábelőadások, fotókiállítások, könyv- és CD-bemutatók, filmvetítések és kirakodóvásár várja az érdeklődőket.

A vasárnap esti gálán fellép Szalonna és Bandája, a Cimbaliband Danics Dórával, akik a Népzene szárnyán című közös műsorukat mutatják be. A két zenekar a legnépszerűbb dalait és új nótákat ad elő, újra hangszerelt változatokban. Az este során a Cimbaliband vendégeként lép színpadra Danics Dóra, s a koncert különlegessége lesz Ürmös Sándor és Unger Balázs cimbalomduójának játéka, valamint Pál István Szalonna és a Cimbaliband hegedűsének, Solymosi Máténak vonópárbaja.

A koncertet követően a Mindenki tánca című, a Táncháztalálkozóra készült nagyszabású produkció zárja a rendezvényt

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)