Olvasás közben is véget vethetünk a kínzó hátfájásnak

A modern kor egyik népbetegsége az állandóan kínzó hátfájás. Alattomosan válik a hétköznapok részévé, és okoz folyamatos kellemetlenséget elszenvedőjének. Nehéz felvenni vele a harcot, hiszen az állandó ülőmunka számít az elsődleges kiváltó oknak, az asztalon tornyosuló feladatokat pedig a legritkább esetben végzi el helyettünk más, és ha meg is teszi, legfeljebb az ő háta fájdul meg.

Hogyan szüntessük meg a fájdalmat?

A rendszeres testmozgás, a tudatosan beiktatott szünetek és nyújtó gyakorlatok javíthatnak a még nem túl mély fájdalmakon, de éppígy sokat segíthet a masszázs is. Mivel viszont a kezeléseket nem lehet olyan gyakorisággal igénybe venni, ahogy azt a test megkívánná, érdemes más megoldások után nézni. Ha költséghatékony alternatívára vágyunk, miközben egyszerre szeretnénk élvezni otthonunk kényelmét és a gyógyító masszázst is, a masszázs öv nyújthat optimális megoldást.

Ezt ugyanis akár filmezés közben, olvasáshoz is felcsatolhatjuk, és élvezhetjük jótékony hatását, ami segíti a testi és szellemi relaxációt egyaránt. Természetesen akár külön program is lehet egy-egy ilyen kezelés, amit nem kell más elfoglaltsággal egybekötni. Az otthoni regenerációban másik nélkülözhetetlen társunkká válhat a masszázs készülék is, ami az egész testen alkalmazható, hogy kimerítő fizikai munka, megterhelés, illetve a már jól ismert ülőmunka utóhatásait csökkentsük a segítségével.

Ne hagyjuk, hogy a fájdalom átvegye az irányítást!

Az irodai munka, az iskolapadban, számítógép mögött töltött idő mind-mind roppant hasznos tevékenységekké tudnak válni, de ez mit sem változtat azon a tényen, hogy a testünk alapvetően nem az ülésre lett kitalálva. Éppen ezért fontos, hogy mindig kompenzáljuk a rengeteg ücsörgésért cserébe, ha alkalmunk nyílik rá végezzünk rendszeresen tornagyakorlatokat. Ha korlátozottak a lehetőségeink, akkor pedig az izmok kikapcsolódásával, masszírozásával biztosítsuk testünknek az igényeit, ami nem csak a fizikai jólétünket, hanem a jóllétünket is biztosítja majd.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)