Nagyszabású mozifilm készül a Toldiból 900 milliós támogatással

A Magyar Nemzeti Filmalap (MNF) döntőbizottsága 900 millió forint gyártási támogatást szavazott meg az Európai Filmdíjas Pálfi György rendezésében készülő Toldi-filmnek. A magyar irodalom egyik legnagyobb hősének kalandjai, a Toldi-trilógia egy romantikus drámai történetben, széles vásznon, látványos vizuális trükkökkel kel életre.

Pálfi György az ezredfordulón feltűnt "új magyar film" kiemelkedő alakja, első mozijával, a dialógusokat nélkülöző, csupán képekkel és hangokkal elmesélt Hukkléval elnyerte az Európai Filmakadémia legjobb első filmnek járó díját 2002-ben. Taxidermia c. filmjét világszerte műsorra tűzték a mozik. A rendező 2012-ben a Final Cut - Hölgyeim és Uraim című montázsfilmjével tért vissza Cannes-ba, a Cannes Classics elnevezésű válogatásba.

A Toldi-film a tervek szerint 2013 szeptemberétől készül magyar nyelven, nemzetközi szereplőgárdával és a legmodernebb technikákkal a Katapult Film gyártásában. A film forgatókönyvét Pálfi György, Ruttkay Zsófia és Szabó Iván írta, az operatőr Pohárnok Gergely lesz. A "szuperprodukció" várhatóan 2014 végén kerül a mozikba.

MTI

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)