Mucsi Zoltán kapta az idei Kaszás Attila-díjat

Nemrég negyedik alkalommal osztották ki a Kaszás Attila-díjat a Mozaik Színészünnep keretében a székesfehérvári Vörösmarty Színházban. Valamennyi Kárpát-medencei, magyar nyelvű színház nevezett egy-egy jelöltet, majd a második körben a művészek maguk közül választották ki a díjazottat. Az idén a kollégák Mucsi Zoltánt, a Bárka Színház színművészét tartották a legméltóbbnak az elismerésre.

Az idei díjazottat számos filmben és színházi bemutatón láthatta a közönség. Mucsi Zoltán két évtizedig a szolnoki társulatban dolgozott, majd rövid szabad úszás és németországi szereplés után a Bárka Színházhoz szerződött. A gálaest műsorában felléptek Kaszás Attila művészbarátai, valamint a székesfehérvári Vörösmarty Színház, a szolnoki Szigligeti Színház és a veszprémi Petőfi Színház művészei. A jótékonysági gálaest bevételét a Közhasznú Alapítvány Kaszás Attila Szellemi Hagyatékának Ápolásáért támogatására fordítják.

A Kaszás Attila-díjat eddig Szarvas József, a Nemzeti Színház színművésze, valamint Nemes Levente és Mátray László, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház tagjai kapták meg a szakma döntése alapján.

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)