Már több, mint 1.000.000 utas a balatoni kompokon!

Az idei évben elérte a BAHART a bűvös egymilliós utasszámot a balatoni kompokon, így kora délután egy szerencsés nyertest köszöntöttek a Balaton közepén. Csak a helyszínen, a Kossuth Lajos komp fedélzetén derült fény a szerencsés utas kilétére, akinek bizalmát értékes nyereménnyel jutalmazta a Társaság. Vass Dávid és barátai a szerda kora délutáni, 13.00 órakor induló kompon vehették át a 100.000 Ft értékű BAHART Joker Kártyát Kollár József vezérigazgatótól.

A kártyaegyenleg a Társaság által indított kompokra és egyéb hajózási lehetőségekre (települési járatok, séta- és programhajók, gyorshajók) egyaránt beváltható 2020 végéig.

„A kompközlekedés az év mind a 365 napján üzemel, egész évben szállítjuk utasainkat kompjaink fedélzetén a Balaton északi és déli partja között. Hasonlóan a személyhajózáshoz a kompok esetében is a nyári hónapok jelentik az igazi terhelést, hiszen egyetlen júliusi vagy augusztusi napon nagyságrendileg minimum megegyező, de inkább lényegesen nagyobb számban veszik igénybe utasaink a szolgáltatást, mint télen egy teljes hónap alatt. A nyári hónapokban akár 17-18 ezer főt is szállítanak a kompok egyetlen nap alatt. Az eddigi rekord augusztus 18-án volt, amikor is 18.530 utast szállítottak kompjaink” – tudtuk meg Dónucz Lászlótól a Balatoni Hajózási Zrt. értékesítési és forgalmi igazgatójától.

A kompok szeptember 1-ig közlekednek főidényi menetrend szerint. Majd a szeptember 2. és november 3. közötti időszakban – megtartva a hirdetett min. 40 percenkénti indulásokat - az első komp Szántódrévből 6:40 perckor az utolsó szeptember 29-ig 20.00, november 3-ig 18.40 órakor indul, míg Tihanyrévből reggel 7.00 órakor indul az első és szeptember 29-ig 20.20, november 3-ig 19.00 órakor indul az utolsó kompjárat. A forgalom függvényében a társaság a menetrendet felfüggesztheti, és akár folyamatos átkelési lehetőséget is biztosít a két part között.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)