Különleges koncertet ad az Anima Musicae Kamarazenekar a 20 éves gödöllői Liszt Fesztiválon

A hónap során a hazai klasszikus zene meghatározó formációi mutatják be a sokszínű Liszt-életművet különleges előadások keretében. Október 17-én az Anima Musicae Kamarazenekar ad varázslatos koncertet, Szilasi Alex és Bogányi Gergely zongoraművészek vendégszereplésével. A zenebarátokat korrekt jegyárakkal várják az egyedülálló és csodálatos gödöllői helyszínre.

Az Anima Musicae Kamarazenekar nem mindennapi koncertjén a Liszt-zeneművek – többek között az Angelus 1880-as vonószenekari verziója – mellett Mendelssohn-Bartholdy és Chopin művei is felcsendülnek. Az est fénypontja az Am Grabe Richard Wagners lesz, amelyet Liszt eredetileg saját Chickering zongoráján játszott Budapesten. Ez a temetkezési zenedarab három hónappal Richard Wagner halála után és születésének 70. évfordulóján készült.

A G. Horváth László vezette zenekar kiegészül Szilasi Alex és Bogányi Gergely Liszt Ferenc-díjas zongoraművészekkel. Szilasi Alex a Mendelssohn-, míg Bogányi Gergely a Chopin-daraboknál működik közre.

A korábbi években a honi klasszikus zenei világ jeles eseménye volt a gödöllői Liszt Fesztivál, amelynek köszönhetően a kastély idén újra megtelik látogatókkal, hiszen az állandó kiállítások mellett egy hangulatos rendezvény részesei lehetünk.

Időpont: 2021. október 17., vasárnap, 19 óra
Helyszín: Gödöllő Királyi Kastély, Lovarda

Fotó: Gálos Mihály Samu

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)