Jézus Krisztus Szupersztár és West Side Story a Szegedi Szabadtérin 2021-ben

Barokk opera, legendás musicalek, visszatérő nagy sikerek fémjelzik a Szegedi Szabadtéri Játékok jövő évadának műsorát, melyet ma jelentett be a fesztivál. A jegyértékesítés is elindult a 2021-as évadra, a leggyorsabb jegyvásárlók az idei Ajándékkoncertre szóló belépővel is gazdagabbak lesznek.

Jézus Krisztus Szupersztártól a West Side Story-ig

A jövő nyár szimfonikus zenekari koncerttel indul június 26-án a Dóm téren. Az Ajándékkoncert után egy legendás darab tér vissza több, mint 30 év után a Szegedi Szabadtérire: július 3-án, 4-én, 5-én, 10-én és 11-én a Jézus Krisztus Szupersztárt láthatják a nézők. Ezen a helyszínen mutatták be Magyarországon először Andrew Lloyd Webber varázslatos művét. A rockopera jelentős mérföldkő a Szegedi Szabadtéri életében, mely ekkor indult el azon az úton, hogy a hazai musicaljátszás meghatározó színhelye legyen. A darab műsorra tűzésének szép aktualitást ad, hogy jövőre ünnepelik a Fogadalmi Templom felszentelésének 90. évfordulóját.

Folytatódik a Shakespeare-sorozat a Dóm téren, jövőre az angol mester egyik legnépszerűbb komédiáját, a Sok hűhó semmiért című darabot tűzi műsorára a fesztivál. A komédiából népszerű, ma már klasszikusnak számító mozi is készült Emma Thompson és Kenneth Branagh főszereplésével. 2020. július 24-én és 25-én lehet majd megnézni a szegedi, színpadi változatot.

Visszatérő előadás is található a következő évadban, méghozzá az Apácashow musical, melyet a tavalyi évben rajongásig megszeretett a közönség, és várta is vissza a műsorpalettára. Július 31-én és augusztus 1-jén tűzi műsorra a fesztivál a soul- és diszkódallamokkal fűszerezett darabot. A Dóm téri műsort az évad végén egy igazi klasszikus musical-legenda premierje zárja: Leonard Bernstein West Side Story-ja, melyet a Rómeó és Júlia történetéből inspirálódva írt a mester. Érdekesség, hogy a művet már 1965-ben, 4 évvel a 11 Oscar-jelölést besöprő filmadaptáció megjelenése után bemutatták a Szegedi Szabadtérin. Ez volt a fesztivál első musicalbemutatója. Most augusztus 14-én, 15-én, 16-án, 20-án, 21-én és 22-én lesz látható.

Míg a Dóm tér a könnyed, nyáresti kikapcsolódás helyszíne, az újszegedi színpadon némileg fajsúlyosabb produkciók kerülnek színre. Ezek a darabok elgondolkodtatnak, komolyabb témákat is felvetnek, teret biztosítanak az eggyel bátrabban kísérletező színházi formáknak.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)