Izgalmas táncjelenetek, zenés-show, és egy álom megvalósulása: Flashdance, a musical!

A Flashdance-en és Giorgio Moroder dalain - egy egész generáció nőtt fel, de még a mai fiatalságot is könnyedén a tévé elé szippanthatja. Főleg a főszereplő imádnivaló figurája, és legfőképp felfoghatatlanul szexi teste és táncmozdulatai miatt. 35 év után elkészült a musical változat, ahol ismét felcsendülnek a Flashdance – What a Feeling, Maniac, I Love Rock 'n'Roll vagy a Gloria c, slágerek. Télen a darab ismét turnéra indul 2020 - áprilisáig, Németországban, Ausztriában, Luxemburgban és Svájcban hódolhatunk újra a retronak. Hozzánk pedig a bécsi Stadthalle lesz a legközelebb 2020. februárjában.

Az álom

Alex- Alexandra Owens, a nappal hegesztőmunkásként dolgozó fiatal lány esténként táncosként lép fel egy bárban. Az minden vágya, hogy egy nap balett-táncosnő lehessen. Érvényesüléséhez azonban csak tehetségét és tánctudását hajlandó latba vetni, a szépségével kivívott járó támogatást - csakúgy, mint minden más protekciót -, élből visszautasítja.

Kultfilmtől a musicalig...

A Flashdance egy amerikai romantikus film, ami 1983 áprilisában jelent meg. Az 1980-as évek elejének egyik legsikeresebb filmje. A Flashdance volt az első film, amelyen Don Simpson és Jerry Bruckheimer producerek együtt dolgoztak. Videóklip-szerű jelenetei több 80-as évekbeli filmre is hatással voltak, többek közt a Halálos fegyverre, Simpson és Bruckheimer leghíresebb filmjére. Leginkább Oscar-díjas betétdaláról, a Flashdance… What a Feelingről ismert, melyet Irene Cara adott elő. Több feldolgozás mellett a svájci DJ BOBO is előadta koncertjein.

A kultfilmből 2008-ban Londonban készült musical, amelyet a 2014/15-ös Stockholmi bemutató követett. Tom Hadley és Robert Cary írtak musicalt, amely a film sztorija alapján készült és a legismertebb betétdalokkal. 2018-ban pedig a németországi Hamburgban indult hódító útjára a darab.

Érdekességek: fentebb említettük, hogy DJ BOBO Irene Carával adta elő a film főcímdalát, BOBO Andrea Berg-gel is feldolgozta 2013-ban, maga a díva, Celine Dion is elénekelte 2015-ben. Ugyanebben az évben a DJ, Andrew Spencer is megjelent vele a maga verziójában. Akárcsak 2009-ben a Brazia formáció igen különös pop-dance verziója. Ebből is látszik, hogy Giorgio Moroder hatalmas slágert alkotott!
A film rendezésére nem Adrian Lyne-t akarták a producerek, David Cronenberg és Brian Di Palma neve is felmerült. Viszont mindketten más filmekkel voltak elfoglalva ekkor. Alex szerepére még Demi Moore is pályázott a befutó azonban Jennifer Beals lett, akit a táncos jelenetekben egy francia táncművész helyettesített. Utóbbit fel sem tüntették a stáblistán.

A - német prózai részekkel és angol betétdalokkal - a musical ismét turnéra indul, 2020. február 8. és 11. között a közeli, bécsi Stadthalle „F” épületében tekinthetjük meg. A népszerű zenés darab turnéja 2020. április 19-én fejeződik be a Frankfurti Alter Oper-ben.

Jegyek az előadásokra: https://www.tickets-direkt.de/ és az ismert jegyirodákban is kaphatók.

Bővebb információ és turné dátumok: http://www.bb-promotion.com/veranstaltungen/flashdance-das-musical/

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)