Feltámad a FreshFabrik!

Új számmal és klippel tér vissza az egyik legnagyobb jelentőségű magyar rockbanda több éves hallgatás után! A FreshFabrik 2011 tavaszára ígéri új nagylemezét, és a bemutató koncertet az A38-on! Check it!

Mikor először hallottam a zenekar nevét, azt hittem, valami gagyi popról van szó. Nem tudom, a név így hatott. Aztán az egyik kedvenc hazai numetal csapatom lett. A '94-ben alakult banda tíz év alatt négy nagylemezzel ajándékozta meg közönségét, majd feloszlott. 2006-ban aztán újra próbálkoztak, de csak rövid ideig tartott a visszatérés. Azt hiszem, a legtöbben már eltemettük a FreshFabrikot, a neten is mindenütt csak archív anyagokat lehetett találni róluk.

Most pedig itt egy vadonatúj szám, egy vadonatúj klip formájában a FreshFabriktól! A Lángoló Gitárok blognak elárulta Kovács Levente, a dalszerző-basszgitáros, hogy újra összeállt a banda. Elmondta, az angol turné idején nagyon szép időt töltöttek Brightonban, s mikor ezt felidézték mostanában, akkor indult el egy beszélgetés abba az irányba, hogy talán megint kéne valamit csinálni, konkrétan Fabrik név alatt, mert így egyszerűbb, de más alapokon.

A jelenlegi zenekar trió felállás. A tagok: Oláh Szabolcs (ének, gitár), Szabó András (dob) és Kovács Levente (basszusgitár). A srácok igazi visszatérést ígérnek nagylemezzel, amely 2011 március 17-én jelenik majd meg. Az első koncertet március 11-ére tervezik az A38 hajóra. Amúgy meg annyira lesz aktív az együttes, amennyire belső igény lesz rá - nyilatkozta Kovács Levente.

SZTORI A FreshFabrik zenekart 1994-ben hívták életre, és olyan underground nevek kerültek a taglistára az évek során, mint Keszei Krisztián (Korog), Vörös András (Superbutt), Barabás Béla (Southern Special), Horváth "Pityesz" István (Neck Sprain, Neurotrend), Tanka Balázs (Turbo). Négy nagylemezük közül a Nerve és a Drive My Hand a hazai modern rock megteremtőjeként aposztrofálható. A legutolsó sorlemezük 2004-ben Tanka Balázs énekével jelent meg Dead Heart In Living Water címmel, majd a folyamatos tagcserék lassan felőrölték a zenekart. 2006-ban Oláh Szabolcs frontemberkedésével indultak újra, de hamar abbamaradt a lelkesedés. 2010-ben pedig ismét itt a palettán a FreshFabrik új számmal, új klippel.

A Stealing the sun színvonalas, jól hangzó dal lett, de azért számomra egy kicsit populárisra sikerült. A jó dallam és jó hangszerelés ellenére nekem hiányzik az a nyers erő, amelyet mindig is képviselt a FreshFabrik. Kíváncsi vagyok, hogy képesek lesznek-e igazán visszatérni zeneileg is a srácok, s mondjuk megtartani az eredeti FF érzést. Ha a Deftones ennyi lemez után is tolja a megszokott és szinte elvárt stílust, reméljük, hogy a magyar rokonok is ezt fogják tenni!

stanley

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)