Dieter Bohlen 2023 Live – a sokoldalú előadóművész nagy visszatérése

Dieter Bohlen popikon élő koncert turnéra indul 2023-ban. Németország, Svájc és Ausztria tizenkét városában a szórakoztatóipar óriása 2023 tavaszán rajongói ezreinek mutatja meg, hogy Thomas Anders mellett és után képes felszállni a retro-vonatra újra elénekelni legnagyobb slágereit. A hazai zenekedvelők sem csalódhatnak, hiszen Ausztria, Bécs (Wiener Stadthalle, Halle „D”, 2023. május 9-én) nincs messze és nekünk is elérhető lesz Bohlen.

Bohlen az énekes

Dieter Bohlen leginkább énekes és producer. Mivel az 1980-as években az egyik siker követte a másikat, akárcsak a díjak listája hosszú lenne mindent felsorolni. Az előadóművész leginkább a világ egyik legsikeresebb és legismertebb együttesével, a „Modern Talking”-al aratott sikeréről ismert, amely sokak meglepetésére Németországból származik.
Olyan dalok, mint a You’re My Heart, You’re My Soul, You Can Win If You Want, Cheri Cheri A Lady, a Brother Louie és az Atlantis Is Calling (S.O.S. for Love) világszerte népszerűvé váltak. Dieter Bohlen az egyetlen művész, aki 25 első számú slágerlistás helyezést tud felmutatni és több mint 1000 aranylemez birtokosa is.

1987-ben Dieter Bohlen úgy határozott, hogy szólókarrierbe kezd. Amikor még a legendás Modern Talking utolsó stúdióalbuma (In The Garden Of Venus) megjelent, Bohlen már gőzerővel dolgozott a Blue System projektjén, amelyet kedvenc farmermárkája inspirált. A csapat fennállása alatt Bohlen számos zenésszel dolgozott együtt, de ténylegesen a Blue System név mindvégig őt magát, jelentette. Jellegzetes fátyolos hangját a dalok refrénjeiben szinte végig a már a Modern Talking idejéből jól ismert kórus (Rolf Köhler, Michael Scholz és Detlef Wiedeke) alkotta. Több tucat albumuk jelent meg és az akkoriban híres maxi lemezek is kelendőek voltak. Meglepő fordulat, hogy 1998-ban Bohlen ismét Thomas Anders segítségét kérte, hogy felfrissítsék a Modern Talking-ot, azaz meglovagolják a retro műfajt: rapbetéteket tettek a slágerekbe a kor akkori disco igényeinek megfelelően.

A Deutschland sucht den Superstars korszak

Bohlen a népszerű tehetségkutató műsor zsűritagjaként különösen előkelő helyet szerzett „DSDS” és „Das Supertalent” (RTL). 18 éven keresztül kritizálta, dicsérte és reklámozta az ifjú tehetségeket, mint állandó zsűritag. Németország-szerte hatalmas ismertségnek örvend. Többféle elismerést és díjat (Bravo OTTO, VIVA-Comet, Echo Music Prize) szintén a magáénak tudhat.

2023-ban Dieter Bohlen valószínűleg utoljára lesz ott 7 fős csapatával a színpadon, hogy elkápráztasson minket, de előtte turnéra indul Németországon, Ausztrián és Svájcon keresztül. Kétségtelen, hogy minden idők folyamatosan megújulni képes művésze a legnagyobb slágereivel érkezik Bécsbe is!

Érdekességek

Dieter Bohlen 68 éves! Hamburg melletti kis falucskában, Tötensen-ben született és összesen hat gyermek büszke apja.

Jegyinfó: www.oeticket.com/event/dieter-bohlen-live-2023-das-groesste-comeback-all...

Fotó: Stephan Pick

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)