Csak a szomszédba kell átugrani egy fantasztikus Pet Shop Boys-koncertért

A Pet Shop Boys 1981-ben alakult Londonban, első komolyabb áttörésük mégis Amerikában volt a diszkókorszaknak és a West End Girls című számuknak köszönhetően. Innentől kezdve berobbantak a zenei életbe. Dreamland – Greatest Hits Live címmel májustól ismét turnéra indulnak. Számos helyszíne – Berlin, Brüsszel, Stuttgart, Amszterdam, Varsó, London, Manchester, Oslo és Stockholm – mellett a koncertturné számunkra azért is lehet csábító, mert a magyar rajongóknak Ausztriába (Május 18., Gasometer, Bécs) kell csak átugrani.

A zenekar nagy hatással volt a melegkultúrára is, Neil Tennant maga is comig outolt 1994-ben. Az „It's A Sin”, a „Was It Worth It?” vagy a „Being Boring” szövegvilága és zenéje ma is fontos részét képezi az LMBT-közösségnek. A kultikus szintipop csapatot nem csak a neve tartja fiatalon – Neil Tennant a maga 65 évével, és Chris Lowe, aki idén töltötte be a 60-at, már nem igazán fér bele a „fiú” kategóriába –, hanem az is, hogy közel négy évtizede töretlenül jelen vannak a popzenében.

33 éves a népszerű Pet Shop Boys! 2020-ban új lemez és koncertturné Európában!

A január 24-én boltokba kerülő korong ismételten Stuart Price produceri segédletével készült, és Berlinben, valamint Los Angelesben rögzítették. A 10 tracket tartalmazó anyagról már megjelent a Years and Years közreműködésével készült „Dreamland” című dal. A lemez dallistája:

1. Will-o-the-wisp
2. You Are The One
3. Happy People
4. Dreamland
5. Hoping For A Miracle
6. I Don’t Wanna
7. Monkey Business
8. Only The Dark
9. Burning The Heather
10. Wedding in Berlin

A ma is népszerű duó 2020 májusában indul ismét turnéra Anglia- és Európa-szerte a Dreamworld – Greatest Hits Live című show-val. A „srácok” angol és német nyelvterületen adják a legtöbb koncertet. A koncertturné május 1-jén indul a németországi Berlinben, majd az alábbi helyszíneken folytatódik, ahol a jól ismert Pet Shop Boys-slágerek mellett az új korong dalai is elhangzanak. Brüsszel, Amszterdam, Stuttgart, Lipcse, Bécs, München, Frankfurt, Hamburg, Varsó, London, Manchester, Birmingham, Cardiff, Newcastle, Glasgow, Stockholm, Oslo.
Sajnos Magyarországra nem jönnek, viszont a szomszédos Ausztriában – május 12-én – egy fantasztikus show részesei lehetünk (Bécs, Gasometer, Bank Austria Halle).

Jegyek: www.oeticket.com/event/pet-shop-boys-dreamworld-the-greatest-hits-world-...

A duó hivatalos oldala: https://petshopboys.co.uk/
FB-esemény: www.facebook.com/events/1006756942995626/

Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (2 szavazat)