Hírek

Itt olvashat híreket a kultúra világából: esemény, koncert, fesztivál, zenei videók, érdekességek.

A Sziget 2024 (augusztus 7-12. között)-es sokoldalú programkínálatában már rögtön az első napon, augusztus 7-én a Nagyszínpadon fellép a BRIT Awards-on idén "Global Icon" különdíjjal kitüntetett Kylie Minogue, aki tavaly Grammy-díjat is nyert legújabb albumáért. A Nagyszínpad headliner sávjában olyan nevek szerepelnek idén, mint Sam Smith, Liam Gallagher, Halsey, Martin Garrix és Fred again., míg más sávokban olyan sokszínű előadók lépnek fel, mint Skrillex...

5

Az Anima Musicae Kamarazenekar örömmel jelenti be legújabb koncertjét, melynek a világhírű magyar szoprán, Baráth Emőke a szólistája. A május 16-i esemény és az elbűvölő előadó garantálják az est sikerét a klasszikus zene szerelmesei számára. Érdekesség, hogy a zenekar és a szólista először lépnek fel együtt. A formáció egy rendkívül tehetséges, fiatal zenészekből álló együttes, mely egyedi élményt nyújt a hallgatóknak, és képes mélyreható érzelmeket ébreszteni a zene erejével.

5

A Csinibaba Táncdalfesztivál a koncert és a színház fúziójából jött létre, és 2023-as teltház után a hatalmas érdeklődésre való tekintettel, a korábbi résztvevők mellett, még több katonás színésszel, új énekesekkel, illetve extra dalokkal színesítik a műsort, amelyet 2024. május 23-án láthatunk majd. A szervezők azt javasolják, hogy aki teheti korabeli - 60-as, 70-es évek - stílusú ruhákban érkezzen, hogy még autentikusabbá tegyék a fesztiválhangulatot.

5

A természet és a technológia nem kell, hogy kizárják egymást. Sőt, összefonódásukból valami igazán különleges születhet. Az intelligens otthoni eszközök, mint a termosztátok vagy az automatizált nyílászárók már régóta megkönnyítik életünket otthonainkban. Azonban kevesen gondolnák, hogy ezek a technológiák képesek kilépni házaink falai közül, és a kertek világában is forradalmi változásokat tudnak hozni.

5

Az első gyermekes szülők főként a rugdalózó beszerzésére gondolnak akkor, ha a ruházkodás kerül szóba. Nem titok azonban, hogy ennél jelentősen több felszerelésre, bútorra és kiegészítőre lesz szükség ahhoz, hogy a pocaklakó már egy kényelmes kuckóba érkezhessen haza a kórházból. Az online platformokon és a könyvesboltokban megszámlálhatatlan forrásra lelhetnek a kismamák, amik segítségével felkészülhetnek az előforduló helyzetekre.

4.5

Újabb fejezetéhez érkezett az ARTista Café a Fővárosi Nagycirkuszban. Ezúttal Harry Houdini igazi ismerőivel és követőivel idézték fel a 150 éve született nagy bűvész életét, munkásságát, trükkjeit, varázslatait és örökségét. Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatója, Eric Lee francia illuzionista, Szonday Szandra cirkusztörténész, a Magyar Cirkuszművészeti Múzeum, Könyvtár-és Archívum muzeológusa, valamint Kelle Botond bűvész segítségével elevenítették fel a legnagyobb mágus...

5

Az AC/DC, az ausztrál rockzene legendái 2023-ban ünnepelték fennállásuk 50. évfordulóját. Az együttes 1973-ban alakult Sydney-ben, és azóta is ikonikus szerepet tölt be a rockzene világában. A 50 éves jubileum alkalmából megindokoljuk, hogy miért is kihagyhatatlan élmény a Power Up turné. A hazai rajongóknak Bécs, Pozsony és München lehet ideális állomás.

5

Március 29-től április 1-ig Siófok Fő terén rendezik az év első nagy fesztiválját, a Húsvéti Nyuladalomot! A színes programok között sztárfellépők, családi és gyerekprogramok, borterasz, gasztro- és kézműves vásár várja a látogatókat, hogy együtt ünnepeljék a tavasz érkezését Siófokon! Tojás- és Nyúlfutam futóversennyel, koncertekkel, húsvéti játszóudvarral, tojáskvízzel szórakozhatunk. Fellépnek olyan népszerű zenekarok, mint a Hot Jazz Band, Zoltán Erika és a Group’N’...

5

A szabadakarat c. darabban (május 28. Margitsziget Színház) - az alkotók szándéka szerint - a közismert énekesek színpadi jelenléte, a koncertszerű előadásmód kiragadja a sztorit a hagyományos színházi előadások, musicalek konvencióiból. A fizikai színház eszközeinek segítségével olyan színpadi „egységet” hoznak létre, amiben ugyan fellelhető az átélhető emberi történet, de a jelenetek ritmusa sokkal közelebb áll a mai fiatal generáció...

5

A Travelling Galaxy kiállítás Budapest központjában kínál lenyűgöző bepillantást a Star Wars univerzumába, életnagyságú kiállítási darabokkal és interaktív élményekkel. A kiállítás a híres karaktereket, űrhajókat és díszleteket modern technológiákkal ötvözi, lehetővé téve, hogy a résztvevők közvetlenül részt vegyenek a galaktikus kalandokban. Összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat!

5