Budapest Jazz Orchestra: Aki autón járni óhajt, lemezbemutató koncert

A Budapest Jazz Orchestra tematikus koncertsorozatai mellett, 2015. február 14-én este, négy énekes szólista: Fehér Adrienn, Urbán Orsolya, Farkas Gábor Gábriel és Szolnoki Péter, Molnár Gábor közreműködésével készül budapesti lemezbemutató koncertjére a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központban.

Az 1998-ban megalakult Budapest Jazz Orchestra valódi áttörést jelentett a hazai jazz élet számára, hiszen létrejött Magyarország első professzionális big bandje, mely hangzásával a ’20-as évek Amerikáját idézte. A zenekar dinamikus fejlődése során a műfaj jelentős zenei állomásait végigjárva mára a kortárs zene világszinten is elismert reprezentálójává nőtte ki magát. A Budapest Jazz Orchestra az egyetlen magyar big band, amely meghívást kapott a legrangosabb fesztiválokra, úgy, mint a Marciac-i Jazz Fesztiválra, a Montreux-i Jazz Fesztiválra, illetve a cannes-i MIDEM fesztiválra, valamint a Nemzetközi Jazz Day alkalmából a Kolozsvári Állami Operába.

A 2013 szeptemberében debütált új, „Swing Evening Show” című produkciójuk. A műsorban a zenekar négy kiváló énekessel kiegészülve - Fehér Adrienn, Urbán Orsolya, Farkas Gábor Gábriel és Mujahid Zoltán - a ’20-as évektől napjainkig kalauzolja el a közönséget a swing világába. A produkciót óriási ovációval fogadta a közönség. A meghívottak állandó résztvevői a show-nak, akik a magyar vokális jazz kiforrott egyéniségei.

Az új hanganyag a XX. század ismert, illetve ma már elfeledett zenei gyöngyszemeit mutatja be. A feldolgozások kifejezetten a zenekarra, valamint a négy szólistára íródtak, melyek Csejtei Ákos, Hárs Viktor és Zakar Zoltán munkái. A régi magyar filmslágerek és a nagy sikereket elért magyar jazz- és könnyűzenei kompozíciók először szólalnak meg magyar nyelven.

A Budapest Jazz Orchestra fellépéseiről bővebben az együttes weboldalán, a www.budapestjazzorchestra.hu oldalon található részletes információ.

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)