Baba cipő a kis felfedezőknek

Az anyukák gyakran tanácstalanok, hogy mikor is kell megvenni az első lábbelit a picinek? Gyakran már a szülés előtt elkezdenek válogatni az áruházak aranyos baba cipő polcain áruházak aranyos baba cipő polcain. Hiszen azok olyan picikék, hogy szinte mindegyiket meg szeretnénk vásárolni az apró lábacskákra. A születés pillanatától kezdve, a csöppségek legtöbbször csak zoknit fognak viselni. Az első évhez közeledve pedig már beszerezhetünk néhány vékony talpú baba cipőt is. Ilyenkor kövessük nyomon az anyag minőségét és puhaságát.

A fő szabály a kisgyermek kényelme. Ideális anyag a puha cipő elkészítéséhez a pamut. Szerkezete lehetővé teszi, hogy az első baba cipőn csupán minimális számú öltést kelljen elvégezni, ami nagyon fontos kritérium. Az újszülöttek bőre hihetetlenül puha, ezért minden durva érintés kényelmetlenséget okozhat. Minél kevesebb egy varrás a lábbelin, annál jobb. Azonban, ha mégis vannak rajta öltések, mindenképp győződjünk meg róla, hogy azok a lehető legsimábbak és puha tapintásúak. Amikor a csöppség elkezdi feltérképezni a körülötte lévő világot, egyszerűen szükségessé válik a lábainak védelme. Miközben felfedezi a környezetét, vékony, puha bőrből készült baba cipőt tanácsos viselnie. Egy ilyen modell hamar megszokottá válhat a számára és nem akarja majd levenni. Könnyűek, lélegeznek és nem akadályozzák a mozgást, miközben melegítik és védik a lábakat. Ez az opció ideális ahhoz, hogy előkészítse gyermekét a keményebb talpú lábbelik viselésére, valamint támogassa a gyenge izomzatot. A kötött modellek a hűvös időben szinte elengedhetetlenek, de az anyag minőségét is figyelemmel kell kísérni. A pamutszálak nem tartalmazhatnak szintetikus anyagokat, ugyanakkor nagyon puhának kell lenniük. Ezzel egy időben melegen kell tartaniuk a pici lábát és megakadályozni az izzadást.

A szülőknek ajánlatos olyan baba cipőt vásárolni, amelyiknek a talpa természetes bőrből készült. Az ilyen modellek hasznosak lesznek, amikor már elkezd állni a lábán és a merevebb baba cipő megvásárlása relevánssá válik.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)