Anyád kínja - tabumentes vacsoraszínház az Orfeumban

Szórakoztató jelenetek 4 nőről, akik kellő humorral fűszerezve, tabuk nélkül mesélnek a csodálatos anyaság kevésbé varázslatos élményeiről is, november 5-én, 19:45-kor a budapesti Orfeum színpadán. Főszereplők: Ábel Anita, Botos Éva, Dobó Kata és Györgyi Anna.

Az anyaságot többnyire a „világ legcsodálatosabb dolgának” írják le, miközben mindenki szemérmesen hallgat annak nehézségeiről, a nők vívódásairól, a bennük lezajló változásokról, fizikai és lelki értelemben. Az anyaság 24 órás munka, amelyre senki és semmi nem tud felkészíteni. Az Orfeum, a pesti mulató ismét olyan produkcióval lép a közönség elé, amely formabontó és egyedi, vacsoraszínházi keretekben tart „görbe tükröt” a szülői szerepvállalás elé. A pesti mulató fennállása óta, amolyan kultúrmissziót teljesítve szeret elgondolkodtatva szórakoztatni, mindezt kényelmes körülmények közé helyezve. Egy kellemes vacsora társul a minőségi előadáshoz elegáns harmóniában úgy, hogy ez sem a művészi, sem a gasztronómiai élményt nem zavarja meg.

Külföldi, elsősorban amerikai és angol, illetve magyar blogok bejegyzéseiből írták meg Sziklai Ildikó, az Orfeum programigazgatója és Tallós Rita azt az élményanyagot, amelyből a színdarab monológjai és párbeszédei összeálltak. A darab koreográfusa Szabó Anikó, aki az Orfeumon kívül rengeteg televíziós és színházi műsor elismert táncosa; a zenei vezető pedig Lombos Márton, aki ugyan az egyetlen férfi az alkotói csapatban, cserében viszont felesége mellett három lány gyermekével osztja meg mindennapjait, így tapasztalatai neki is bőven vannak a témában.

Az Anyád kínja négy szereplője, Ábel Anita, Botos Éva, Dobó Kata és Györgyi Anna is mind gyakorló szülő, így bőven van tapasztalatuk arról, mennyi bizonytalansággal, lemondással, változással jár, ha valaki gyermeket vállal. Bár ők sem tagadják, büszke és boldog anyukák, és nem lehetnek elég hálásak a sorsnak emiatt, de nekik is meg kellett és kell vívniuk a maguk harcait.

Zenei vezető, dalszövegíró: Lombos Márton
Jelmez- és díszlettervező: Ruttka Andrea
Koreográfus: Szabó Anikó
Rendezőasszisztens: Balog Judit
Rendező: Tallós Rita

Kapunyitás és regisztráció 19 órakor
Programkezdés 19.45 órakor
Jegyárak 3-fogásos vacsorával
■ Prémium: 8.900 Ft
■ Standard: 7.900 Ft.

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)