Wasp Network - Az ellenállók

Havanna, a kilencvenes évek eleje. A pilótaként dolgozó René González ellop egy repülőgépet, és elrepül Kubából, maga mögött hagyva szeretett feleségét és lányát. Miamiban kezd új életet, de nemsokára más kubai disszidensek követik, és szép lassan kialakítanak egy kémhálózatot. Azt tűzik ki küldetésük céljául, hogy épüljenek be az erőszakos, Castro-ellenes szervezetekbe, amelyek a sziget elleni terrortámadásokért felelősek.

René González (Edgar Ramírez) kubai pilóta, aki elhagyja feleségét és kislányát a kommunista nemzetállamban, hogy disszidáljon az Egyesült Államokba, és új, szabad életet kezdjen a kilencvenes évek elején. René azonban nem olyan jöttment törtető, akinek első ránézésre látszik. Miután Dél-Floridában belép egy kubai menekültekből álló csoportba, amelyet a Wasp Network néven ismernek – a társaságot a beépített ügynökként dolgozó Manuel Viramontez, más néven Gerardo Hernandez (Gael García Bernal) vezeti –, egy olyan Castro-párti kémszervezet tagja lesz, amelynek az a feladata, hogy beépüljön a szocialista köztársaságot megtámadni szándékozó kubai-amerikai terroristacsoportokba.

A Kubai Ötös igaz történetén alapuló film – a név Gonzálezt és más hírszerző tiszteket takarja, akiket 1998 szeptemberében tartóztattak le Floridában, és a későbbiek során kémkedés és más, illegális tevékenységek kapcsán ítéltek el –, a Wasp Network – Az ellenállók stílusos, vérfagyasztóan izgalmas és sokarcú politikai thriller, amelyben más-más habitusú kubai nacionalisták és kubai-amerikai menekültek szövevényes küzdelmének lehetünk szemtanúi, amelynek során különböző ideológiák feszülnek egymásnak.

Bemutató: 
csü., 2020/02/20
Rendező: 
Olivier Assayas
Szereplők: 
Edgar Ramírez, Penélope Cruz, Wagner Moura, Ana de Armas, Gael Garcia Bernal
Forgalmazó: 
Big Bang Media
Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)