A szabadság ötven árnyalata

Eredeti cím: 
Fifty Shades Freed

Jamie Dornan és Dakota Johnson visszatérnek Christian Grey és Anastasia Steele szerepében, mely az egész világot meghódító sikerkönyv trilógia harmadik része alapján készült.

Jamie Dornan és Dakota Johnson visszatérnek Christian Grey, illetve Anastasia Steele szerepében. A szabadság ötven árnyalata a világsikert aratott erotikus regénytrilógia befejező része. A 2015-ben, majd 2017-ben bemutatott előző két rész csaknem 950 millió dolláros összbevételt ért el. A harmadik részt ismét Valentin nap környékén mutatják be, akárcsak az előző két epizódot. Christian és Ana úgy érzik, maguk mögött hagyták a múlt árnyait, és itt az ideje, hogy frissen kötött házasságukban csak egymásnak éljenek és élvezzék az őket körülvevő luxust. Éppen kezdenék megszokni a jól megérdemelt idillt, amikor új fenyegetés bukkan fel a láthatáron, amely veszélybe sodorja a hepiendet, mielőtt még egyáltalán elkezdődhetett volna.

Döntés született, hogy a második és harmadik részt párhuzamosan forgatják. Ám nem egyetlen, de félbevágott produkciónak, hanem tematikusan és stilisztikailag önálló alkotásnak tekintették a két filmet. A döntés megerősítést nyert, amikor James Foley lett mindkét epizód rendezője. Foley gazdag tapasztalatokat szerzett a párhuzamos forgatások terén, hiszen egyik rendezője a Kártyavár (House of Cards) című nagy sikerű kábeltévés sorozatnak.

Bemutató: 
csü., 2018/02/08
Rendező: 
James Foley
Szereplők: 
Kim Basinger, Dakota Johnson, Jamie Dornan, Tyler Hoechlin, Marcia Gay Harden, Callum Keith Rennie, Rita Ora
Forgalmazó: 
UIP - Duna Film
Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)