Nekem Budapest

Párizs, New York, Havanna, Jeruzsálem után Budapest is belépett azon városok sorába, melyekből szkeccsfilm készült. A Nekem Budapest (Meanwhile in Budapest) c. alkotást a Színház- és Filmművészeti Egyetem filmrendező szakos hallgatói készítettek.

Az ifjú filmesek belevetették magukat a hamisítatlan budapesti életbe, s ebből ihletet merítve most megmutatják, mit láttak, mit gondolnak, és hogyan éreznek a magyar főváros iránt. Az már most egészen biztos, hogy nem az idetévedő turistáknak halk zene mellett lejátszandó, mozgóképes városnézésről lesz szó a Budai Vár-Halászbástya-Parlament-Bazilika tengely mentén. A nagy egészet kiadó egyes rövidfilmek meglepően szerteágazó témái ötletesek és ügyesen kerülik a kínálkozó csapdákat. Nem a város jellegzetes, jól felismerhető pontjai tolakodnak előtérbe, nem virtuális belvárosi sétára indulunk, hanem maga az autentikus budapesti élet jelenik meg a vásznon az itt élő emberek legkülönfélébb történetein keresztül.

A sokféleség és a fiatal filmesek friss hangja lesz a garancia arra, hogy valami igazán autentikus köszönjön vissza ránk a vászonról a Nekem Budapestben, melynek legalább egy-egy pillanatát éppen ezért mindenki ismerősként üdvözölheti.

Bemutató: 
csü., 2013/03/07
Rendező: 
Szimler Bálint, Szeiler Péter, Kárpáti György Mór,
Forgalmazó: 
Cirkó Film
Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)