Need for Speed

A DreamWorks Pictures élőszereplős filmje a világ legsikeresebb autóversenyzős videojáték-franchise-án alapul, amely eddig 140 millió eladott példánnyal büszkélkedhet. A valós környezetbe átültetett izgalmak az 1960-as és ’70-es évek kultikus autós filmjeihez ígérnek visszatérést, amikor is a hitelesség érzete új fokozatra pörgette fel az akciót. A mozi segít megérteni, mi teszi olyan csábítóvá az amerikai országút jól ismert mítoszát.

A sztori központi eleme a képtelen versenyfutás az idővel: hajsza, ami bosszúállásként indul, de megváltással ér véget. Tobey Marshall (Aaron Paul – Totál szívás) egyszerű melós, aki autószerelő műhelyét szeretné megmenteni a fenyegető csődtől, ezért a versenyre szánt autókat tuningoló szerelő kétségbeesésében szövetkezik a pénzes és arrogáns ex-NASCAR-versenyzővel, a Dominic Cooper (Abraham Lincoln, a vámpírvadász) alakította Dino Brewsterrel. Már-már úgy tűnik, megmenekül a vállalkozás, amikor sikerül nyélbe ütni egy nagyszabású üzletet Julia Bonet autóügynökkel (Imogen Poots – A szenvedély királya). Ám egy végzetes kimenetelű illegális verseny megpecsételni látszik Tobey sorsát, amikor Dino emberöléssel vádolja meg őt.

Két év elteltével a frissen szabadult Tobey bosszút forral Dino ellen. Tervét az illegális autóversenyek Super Bowljaként elhíresült De Leon versenyen készül végrehajtani, ahol nem babra megy a játék. Tobey padlógázzal száguld végig az akcióban bővelkedő pokoli futamon, parttól partig ingázva cselezi ki a zsarukat, és ráadásként még Dino „nagylelkű” adományával is meg kell birkóznia… Kitartó csapatának és Julia váratlanul leleményes közreműködésének köszönhetően Tobey sikerrel veszi az egymás után sorjázó hajtűkanyarokat, és bebizonyítja, hogy még az egzotikus autócsodák csiricsáré világában is lehetnek az utolsókból elsők.

Bemutató: 
csü., 2014/03/13
Rendező: 
Scott Waugh
Szereplők: 
Aaron Paul, Chillie Mo, Dominic Cooper, Michael Keaton, Imogen Poots
Forgalmazó: 
Pro Video
Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)