Mrs. Harris Párizsba megy

Eredeti cím: 
Mrs. Harris Goes to Paris

A film Paul Gallico regénye alapján készült, amely 1958-ban jelent meg. Az Egyesült Királyságban "Virágok Mrs. Harris" számára címmel adták ki. Ez volt az első a négy könyvből álló sorozatban, amely egy londoni takarítónő kalandjairól szól. Érdekesség, hogy a moziban Párizst és London egyes részeit Budapest helyettesíti.

Egy özvegy londoni takarítónő az 50-es években beleszeret egy alkalmi Dior ruhába, és úgy dönt, hogy neki is kell szereznie egy ilyet. Gürcöl, éhezik és szerencsejátékra adja a fejét, hogy előteremtse a szükséges pénzt az álmára, majd miután ez sikerül, nekivág egy életre szóló párizsi kalandnak, amely nem csak az öltözködését változtatja meg, de átírja a Dior divatház jövőjét is...

A filmben több eredeti Dior ruha is látható, köztük olyanok is, amelyeket Christian Dior utolsó kollekciójából mutattak be egy divatbemutatón.

Budapesten építették meg a nagy központi lépcső, a főszalon és az öltözők pontos
mását. A színészek ennek köszönhetően szobáról szobára járhattak, akárcsak a Dior mai látogatói. A díszletek dekorálására szolgáló bútorok és kiegészítők egy részét szintén a Dior szolgáltatta.

Bemutató: 
csü., 2022/10/20
Rendező: 
Anthony Fabian
Szereplők: 
Alba Baptista, Lucas Bravo, Anna Chancellor, Isabelle Huppert, Jason Isaacs, Lesley Manville, Rose Williams, Lambert Wilson
Forgalmazó: 
UIP - Duna Film
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)