Mamma Mia! Sose hagyjuk Abba

Eredeti cím: 
Mamma Mia! Here We Go Again

A filmet a Keleti nyugalom – Marigold Hotel írója, Ol Parker írja és rendezi Catherine Johnson, Richard Curtis és Parker történetéből. A dalok szerzői újfent Benny Anderson és Björn Ulvaeus. Készülj, mert újra vár az ének, a tánc a nevetés és a szerelem!

Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik, köztük a fiatal Donnát alakító Lily James (A legsötétebb óra, Nyomd, Bébi, nyomd!, Downton Abbey).

1979-ben a lelkes és kalandvágyó Donna (Lily James), Tanya (Jessica Keenan Wynn) és Rosie (Alexa Davies) – azaz a Donna and the Dynamos nevű lánybanda tagjai – diplomát szereznek az Oxfordi Egyetemen, és Donna nekivág európai vakációjának, melynek végállomása Kalokairi görög sziget lesz. Útja során megismerkedik három vonzó fiatalemberrel – Harryval (Hugh Skinner), aki Párizsban igyekezett elsajátítani az „európai életmódot” és Bill-lel (Josh Dylan), aki készségesen elviszi a lányt vitorláshajójával a szigetre. Donna Kalokairin találkozik Sammel (Jeremy Irvine), aki ugyanolyan merész, mint amilyen jóképű, s a lány fülig szerelmes lesz. Donna sugárzó boldogsága mindenkire átragad. A jóisten is erre a szigetre teremtette őt – elszegődik énekesnőnek a helyi tavernába, s otthonra lel egy rozzant falusi házban. Amikor kiderül, hogy Sam már jegyben jár egy másik lánnyal, Donna vigasztalhatatlan. Tanya és Rosie közbelépnek, hogy segítsenek barátnőjükön, de Donna nem szorul a támogatásukra. Amint búcsút int nekik, optimizmusa visszatér, mert kiderül, hogy várandós.

A mai Kalokairin Sophie Sheridan (Amanda Seyfried) nevelőapja, Sam (Pierce Brosnan) segítségével – aki talán a biológiai apja is lehet a három szóba jöhető „gyanúsított” közül – azon munkálkodik, hogy megvalósítsa Donna (Meryl Streep) álmát: felújítja a tavernát, s édesanyja tiszteletére szállodává alakítja Hotel Bella Donna néven. Donna legjobb barátnői, Tanya (Christine Baranski) és Rosie (Julie Walters) megérkeznek a szigetre az ünnepélyes szállodaavatóra, ám az igazgató, Senor Cienfuegos (Andy Garcia) mindenkit figyelmeztet, hogy szörnyű vihar közeleg. Sophie nagy bánatára a szél és az eső lecsap a szigetre, az ünnepély terve kútba esik. Mindennek a tetejére a közlekedés is szünetel a szigetre. Rosie és Tanya megpróbálnak lelket önteni Sophie-ba. A felhők elvonulnak és csodálatos flotilla közeledik a szikrázó habok felett. A hajók fedélzetén több mint 150 halász arra készül, hogy együtt ünnepeljen Bill-lel (Stellen Skarsgard), Harryval (Colin Firth) és Sophie párjával, Sky-jal (Dominic Cooper). A nagy találkozás megkoronázásaként betoppan a rég nem látott nagymama, Ruby is (Cher).

Sophie ott áll a Hotel Bella Donna előtt, s úgy érzi, soha nem kötődött még ennyire édesanyjához. Tetőfokára hág a hangulat, szól a vérpezsdítő zene, s Sophie szerettei körében arra készül, hogy elárulja, milyen közös titkuk van Sky-jal...

Bemutató: 
csü., 2018/07/19
Rendező: 
Ol Parker
Szereplők: 
Lily James, Amanda Seyfried, Christine Baranski, Meryl Streep, Stellan Skarsgård, Pierce Brosnan,Dominic Cooper, Colin Firth, Andy Garcia, Cher, Julie Walters, Jeremy Irvine, Hugh Skinner, Alexa Davies
Forgalmazó: 
UIP - Duna Film
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)