Majd újra lesz nyár

Eredeti cím: 
How I Live Now

A mozi az Oscar®-díjas rendező, Kevin Macdonald (Az utolsó skót király, Marley) új filmje Saoirse Ronan (Byzantium, Komfortos mennyország) főszereplésével, Meg Rosoff díjnyertes regénye alapján.

A közeli jövőben járunk. A Ronan alakította amerikai tinédzsert, Daisyt az angol vidékre küldik, hogy a nyarat számára ismeretlen rokonainál töltse. Kezdetben bezárkózik és idegennek érzi magát, de idővel egyre inkább elbűvöli a vidéki környezet, és még heves románcba is bonyolódik a jóvágású Edmunddal (George MacKay). Ám idilli nyarukat fokozatosan beárnyékolják egy eszkalálódó európai konfliktusról érkező hírek. Az Egyesült Királyság hamarosan egy zűrzavaros háború kellős közepén találja magát, Daisy pedig bujkálásra kényszerül, és meg kell küzdenie a túlélésért.

Szépen megmunkált darab remekül adagolt feszültséggel és a szokásosan kimagasló formáját hozó Saoirse Ronan lenyűgöző alakításával: a Majd újra lesz nyár egyformán élvezhető feszült apokaliptikus thrillerként és remek tinédzserrománcként.

Bemutató: 
csü., 2013/10/03
Rendező: 
Kevin McDonald
Szereplők: 
Saoirse Ronan, Tom Holland, Anna Chancellor, George MacKay
Forgalmazó: 
Parlux Entertainment
Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)