Lőpor turmix

Eredeti cím: 
Gunpowder Milkshake

A hamisítatlan akcióthriller, és - bár nem példa nélküli, de - egy igen különleges alkotás abban a tekintetben, hogy a főszereplő orvgyilkosokat, merénylőket egytől egyig hölgyek alakítják. Tovább színesíti a palettát az a tény is, hogy három generáció hölgytagjai dolgoznak össze a jó ügy érdekében!

Sam (KAREN GILLAN) csak 12 éves volt, amikor édesanyja, Scarlet (LENA HEADEY), a profi orgyilkos kénytelen volt elhagyni lányát. Samet a CÉG nevelte fel, egy könyörtelen bűnszövetkezet, melynek egykor édesanyja is dolgozott. Most, 15 évvel később, Sam is anyja nyomdokaiba lép és igazi profi lesz a „családi szakmában”. Határtalan hatékonysággal és hűséggel szabadítja meg a CÉG-et a legveszélyesebb ellenfeleitől. Amikor azonban az egyik kockázatos vállalkozás rosszul sül el, Samnek választania kell: tovább szolgálja a CÉG-et vagy egy ártatlan, 8 éves lány - Emily (CHLOE COLEMAN) - védelmébe szegődik. Csak egyetlen esélye van a túlélésre: összeállni ismét saját anyjával és annak halálosan hatékony társaival, a Könyvtárosokkal (MICHELLE YEOH, ANGELA BASSETT és CARLA GUGINO).

A háromgenerációs női csapatnak meg kell tanulnia bízni egymásban, és együttes
erővel kell kiállni a CÉG ellen, ami mindent elvehet tőlük.

A filmet eredetileg Sergio Leone, Akira Kurosawa és Alfred Hitchcock filmjei ihlették. Ez a műfaj egyfajta keveredése a western spagetti, a film noir és a Samurai /Ronin filmeknek. Számomra mindig a cselekményötletek és a műfajok a legfontosabbak, ezzel kezdünk az alkotási folyamat során. Ezt a speciális világot keltik életre a filmvásznon a szereplők.”

Bemutató: 
csü., 2021/08/19
Rendező: 
Navot Papushad
Szereplők: 
Karen Gillan, Carla Gugino, Michelle Yeoh, Angela Basset, Paul Giamatti
Forgalmazó: 
Prorom
Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)