Jurassic Park 3D

Spielberg a legújabb 3D technológiával újította fel ezt a nagyszabású alkotást, és így a moziba járók új nemzedékei és a régi rajongók olyan módon tapasztalhatják meg a rendező által megálmodott világot, ami a film eredeti bemutatójának - 1993. szeptembere - idején elképzelhetetlen volt.

A film középpontjában Isla Nublar fiktív szigete áll, ahol a multimilliomos John Hammond (Richard Attenborough) és cégének genetikus tudósai klónozott dinoszauruszokkal teli látványparkot hoznak létre. Hammond három tudóst (akiket Sam Neill, Laura Dern és Jeff Goldblum alakítanak) hív vendégül, hogy szemrevételezzék a létesítményt megnyitása előtt. Szabotázs következtében az őskori lények azonban elszabadulnak, a technikusok és a látogatók pedig menekülni kényszerülnek.

A Jurassic Parkot mérföldkőnek tekintik a CGI-effektusok használatát illetően, ami nagy szerepet játszott a kritikusok megnyerésében is, noha a véleményezők nem egyszer mutattak rá a film más elemeinek, úgymint a jellemfejlődések hiányosságaira. Bemutatója idején a film több mint 914 millió dollárnak megfelelő jegybevételt ért el, akkoriban a legsikeresebb produkcióvá válva, amit valaha műsorra tűztek a mozik, s még ma is előkelő helyet foglal el az örökranglistán. A Jurassic Park később franchise-zá nőtte ki magát, egyebek mellett két további film is készült.

Bemutató: 
csü., 2013/05/02
Rendező: 
Steven Spielberg
Szereplők: 
Sam Neill, Laura Dern, Jeff Goldblum, Samuel L. Jackson, Richard
Forgalmazó: 
UIP - Duna Film
Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)