Jobs - Gondolkozz másképp

Eredeti cím: 
Jobs

Steve Jobsról két életrajzi film is készült a JOBS c. moziban Ashton Kutcher formálja meg az Apple elnökét. 1976-ban az főiskoláról kibukott Steve Jobs egy forradalmat kezdett el a szülei garázsában. A technikai zseni barátjával Steve Wozniak-kal, útjára engedte a „házi” Apple személyi számítógép kütyüt a semmit sem sejtő nyilvánosság felé. 200-at gyártottak le kézzel, és mindegyiket saját kezűleg kézbesítették (a képernyő és a billentyűzet nélkül).

Megszületett az Apple Inc., és a világ megváltozott. Ma már több száz millió felhasználó van a világon, napi szinten hozzákötve azokhoz a termékekhez, melyet Jobs fejlesztett tökélyre. Hatása a világ technológiai vívmányaira vitathatatlanul hatalmas, ám a kultúránkon hagyott nyoma egyszerűen felbecsülhetetlen.

Habár Jobs útja a vezérigazgatói székbe nem volt akadálymentes, Joshua Michael rendező könnyedén dolgozza fel történetét, és Ashton Kutcher alakító aprólékos színészi játéka ügyesen mutatja be a technológia ikon lényét, aki megváltoztatta, hogy miként éljük életünket.

Rendező: 
Joshua Michael Stern
Szereplők: 
Ashton Kutcher, Dermot Mulroney, Josh Gad, Lukas Haas, J. K. Simmons, Matthew Modine
Forgalmazó: 
Pro Video
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)