Iron Sky

A mozi egy trash(B) sci-fi vígjáték, melynek sztorija 2018-ban játszódik, ahol a nácik – akik 1945-ben a Holdra menekültek – folytatni kívánják a korábban elkezdett háborút és a visszatérést egy modernebb és erősebb fegyverarzenállal akarjak megvalósítani. A film – amely finn- német-osztrák koprodukcióban készült – 8 millió euróból jött létre. Az Iron Sky szerepelt a 2012-es Berlini Filmfesztivál versenyprogramjában is, valamint 60 országban már bemutatták nem beszélve a rangos európai filmfesztivál szereplésekről. Az alkotók már most folytatásban gondolkodnak (előzmény tv-sorozat és második rész Iron Sky: The Coming Race címmel). Mindezek mellett – elsősorban Németországban – elindult a merchandising is: képregény, játékok, pólók, és egyéb filmhez kapcsoló alkalmazások, illetve számítógépes játékok.

1945 végén a világ teljesen megváltozott, egy csoport náci tudós az Antarktiszra menekült és egy űrrakétával a holdra szökött. 2018-ban az úgynevezett Black Sun náci bázison folytatják kísérleteiket és olyan új fegyvereken dolgoznak, amelyek révén a „visszatérés” a Földre gyors és hatékony lehet. A nácik ufókkal és különböző futurisztikus űrjárművekkel tervezik létrehozni az új Németországot. Ahogy lenni szokott, a profi tervbe hiba csúszik, mikor egy amerikai űrrepülőgép túl közel kerül a holdbéli Birodalomhoz. A nácik célpontja New York lesz és a „küldetést” bármi áron meg kell valósítaniuk. Viszont az amerikai kémek mindenhol ott vannak és meg akarják akadályozni az új Birodalom létrejöttét. A Holdról tehát ismerős "idegenek" inváziója indul a Földre...

A film nagyszerű látványa, a különleges effektusok és a humor garantált szórakozást nyújt nem csak a trash-filmek kedvelőinek. Ezt a mozit nem kell komolyan venni és az alkotók remekül elkészítették az egykori náci-filmek paródiáját. A látványorgia mellett a színészek (Götz Otto, Udo Kier) játéka csak hab a tortán.

Bemutató: 
csü., 2013/10/10
Rendező: 
Timo Vuorensola
Szereplők: 
Christopher Kirby, Götz Otto, Julia Dietze, Udo Kier
Forgalmazó: 
JIL Kft
Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)