I Wanna Dance with Somebody - A Whitney Houston-film

Eredeti cím: 
I Wanna Dance with Somebody

A zenés-életrajzi film (Whitney hangjával) Whitney Houston erőteljes és diadalmas ünnepe. A filmet Kasi Lemmons rendezte, az Oscar®-jelölt Anthony McCarten írta, a producer a legendás zenei vezető, Clive Davis, és a címszereplő a BAFTA-díjas Naomi Ackie.

A New Jersey-i kóruslánytól minden idők egyik legkelendőbb és legtöbb díjjal jutalmazott előadójáig a közönséget egy inspiráló, megrendítő – és olyan érzelmes – utazásra viszi Houston rendkívüli élete. Aki páratlan karrierje során, remek előadásokkal és dalokkal vált ikonná.

A legenda és zenei ikon

Whitney Houston több mint 200 millió albumot, kislemezt és videót adott el világszerte az Arista Recordsnál végzett pályafutása során, és olyan mércét állított fel a szupersztár számára, amelyet a modern korban egyszerűen soha nem fognak elhanyagolni. Ő egy zenei ikon, aki számtalan más előadóra volt nagy hatással.

Az egyetlen művész, aki hét egymást követő 1. számú Billboard Hot 100 slágert gyűjtött össze ("Saving All My Love For You", "How Will I Know, "Greatest Love Of All", "I Wanna Dance with Somebody" az első női előadó, aki felkerült a Billboard 200-as albumlista első helyére (második albuma, Whitney, 1987); és az egyik válogatott szólóelőadó nyolc egymást követő többszörös platinalemezzel (Whitney Houston, Whitney, I'm Your Baby Tonight, The Bodyguard, Waiting To Exhale és The Preacher's Wife soundtrack; My Love Is Your Love és Whitney: A legnagyobb slágerek).

Az „I Will Always Love You” a legnagyobb példányszámban elkelt kislemeze lett, és Grammy-díjat hozott neki az év lemeze és a legjobb női pop énekes előadás kategóriában. Az album három másik kislemeze, az „I’m Every Woman”, az „I Have Nothing” és a „Run To You” szintén jelentős nemzetközi slágerek voltak Whitney számára. Az összesen hat Whitney Houston dalt tartalmazó Bodyguard soundtrack album több mint 45 millió példányban kelt el világszerte. Az Egyesült Államokban 18-szoros platinalemezével ez a történelem legnagyobb példányszámban eladott filmzenei albuma, megelőzve a Saturday Night Fever, a Forrest Gump, a Titanic alkotásokat.

Whitney dalain keresztül továbbra is megérinti a szíveket és rajongók millióinak lelkét szerte a világon.

Bemutató: 
csü., 2022/12/22
Rendező: 
Kasi Lemmons
Szereplők: 
Naomi Ackie, Stanley Tucci, Ashton Sanders ,Tamara Tunie, Nafessa Williams
Forgalmazó: 
InterCom
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)