Halbalhé

Eredeti cím: 
Seafood

Julius, a félelmetes óceáni fehérfoltú cápa játékos üldözése következtében Pup, a kedves bambuszcápa messzire sodródik a tengerben. Felfedez egy korallzátonyt, amely tele van bambuszcápa-tojásokkal. Azonban nincs egyedül. Két búvár a tojásokra vadászik, és Pup nem tudja megmenteni őket az orvvadászoktól. A főszereplő, Pup, egy bambuszcápa, ami a kutatások szerint 12 órát bír a szárazföldön. Az alkotók 10 évig dolgoztak azon, hogy a film reális képet adjon a nézőnek.

Julius, a félelmetes óceáni fehérfoltú cápa játékos üldözése következtében Pup, a kedves bambuszcápa messzire sodródik a tengerben. Felfedez egy korallzátonyt, amely tele van bambuszcápa-tojásokkal. Azonban nincs egyedül. Két búvár a tojásokra vadászik, és Pup nem tudja megmenteni őket az orvvadászoktól.
Julius, hogy megpróbálja felvidítani a barátját, elviszi őt az otthonába, egy elsüllyedt kincses hajóba, amely dugig van aranytallérokkal. A kuckóban három hal várja őket, akik már tálalták a vacsorát: nyársorrú halat, barrakudát, makrélát és Stinget, a ráját. De Pupnak nincs étvágya, és Julius nem tudja felvidítani.
Eközben a halak tudta nélkül mérgező, ipari szennyeződés kerül lakhelyük közelébe, amely egy közeli gyárból ömlik a tengerbe. Lassan eléri a korallzátonyt, hogy a sekély tengerfenéken túl elérje a mély tengert, ahol a félelmetes pókrákok tanyáznak.
Octo, a barátságos polip megsajnálja Pupot, és elviszi őt a csatahajó-roncshoz, ahol szárazföldi találmányaival foglalkozik. Legutóbbi ötletét egy videó inspirálta, amit egy tengeralattjáró ablakán keresztül látott, amikor emberi hulladékot gyűjtött.
A pókrákok segítségével Sting kieszel egy tervet, hogy örökre megszabadulhasson Juliustól. Elviszi Juliust, Pupot és Mertle-t, a teknőst a rozoga mólóhoz kikötött orvvadász-hajóhoz. Pup felismeri az egyik férfit, aki épp egy zsák tojást visz egy fakunyhó felé. Azonban csak a teknős képes kimenni a szárazföldre, ő meg túl öreg a mentőakcióhoz.

Sting segít Pupnak kihallgatni Mertle titkát: vagyis azt, hogy Pup tud a szárazföldön lélegezni, ugyanúgy, mint egy teknős. Miközben Mertle Orto legújabb találmányát vizsgálja, Pup egyéni mentőakcióra indul. Amikor Mertle meglátja Stinget, ahogy éppen felúszik a tenger mélyéről, rögtön rájön, hogy valami bajt kevert. Julius hatására Sting végül bevallja, milyen veszélybe sodorta Pupot.
Pup megérkezik a mólóhoz, és megtapasztalja, milyen lélegezni a szárazföldön. Elindul a kunyhó felé, és amikor az orvvadászok elmennek éjszakára, bemegy a házba. Odabent rájön, hogy egy tengeri étterembe került; a fal tele van uszonyokkal, és a tojások vízben lebegve várják, hogy feltálalják őket a vendégeknek. Amikor az emberek váratlanul visszatérnek, beúszik az egyik tálba.
Octónak sikerül befejezni a találmányát, egy kétlábú, mozgó gépet, amely lehetővé teszi viselőjének, hogy oxigénnel teli vízben maradjon – kinézetre egy űrhajósruha és egy űrrepülőgép keveréke. Julius száll be a szerkezetbe, ő kezeli a fő szelepvezérlőt, míg szolgái a karokkal irányítják a gépezetet.

A partra érve Julius különös szövetségeseket lát: négy csirkét és egy kókuszrákot, valamint Pupot, aki éppen kiszabadítja a tojásokat az étteremből. Eközben az orvvadászok is észreveszik Juliust, akinek uszonyából kiváló leves készülhetne. Eközben az olaj továbbra is ömlik a tengerbe, pusztítással fenyegetve a korallzátony lakóit és az egész tengeri élővilágot…

Bemutató: 
csü., 2013/09/05
Rendező: 
Aun Hoe Goh
Forgalmazó: 
Big Bang Media
Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)