Halálos iramban 8

Eredeti cím: 
The Fate of the Furious

A történet szerint a csapat szétszéledt. Dom és Letty a nászútjukat töltik, Brian és Mia visszavonultan élik életüket, úgy tűnik, végre mindenki megkapta az áhított békés hétköznapokat. Azonban egy rejtélyes nő (Charlize Theron) felbukkanása mindent a feje tetejére állít: Dom elárulja azokat, akik mindennél fontosabbak voltak számára, a családját. De vajon mi állhat az árulás hátterében? Létezik számára kiút és megbocsátás? 2015-ben a Halálos iramban 7 rekordidő alatt érte el az egymilliárd dolláros összebevételt, s végül a világ hatodik legjövedelmezőbb filmje lett több mint 1,516 milliárd dollárral. Most a sorozat újabb fejezetét köszönthetjük.

Dom és Letty házasok, Brian és Mia pedig kiszálltak a buliból. A hatóságok a csapat minden tagját felmentették a korábbi vádak alól, és ki-ki megtalálta a maga helyét a tisztes polgári életben. Ám felbukkan egy titokzatos nő (az Oscar®-díjas Charlize Theron játssza), aki visszacsábítja a bűn világába Domot, és arra kényszeríti, hogy elárulja társait. Ekkor a csapat olyan életveszélyes kihívásokkal szembesül, mint korábban még soha. A hajsza Kuba partjaitól New York utcáin át a sarkvidéki Barents-tengerig tart: az elit csapat meg akarja akadályozni, hogy anarchisták káoszba döntsék az egész világot, és vissza akarják kapni azt az embert, aki családdá kovácsolta össze őket.

A családnak annyi:
kezdődik az újabb kaland

A Halálos iramban-csapat egyetlen tagja – színészek és filmes alkotók – sem tagadja, hogy Paul Walker volt a franchise szíve és lelke. A színésznek a hetedik rész forgatási szünetében bekövetkezett tragikus autóbalesete után felmerült a kérdés, van-e még értelme folytatni a sorozatot. A család gyászolt, de egyre inkább erősödött a gondolat, hogy egy új történet bizonyítani tudná, hogy a veszteségek ellenére hűek maradtak gyökereikhez.
Az alkotók úgy érezték, egészen új dologgal kell próbálkozniuk, ha folytatni akarják a sorozatot. Amikor úgy döntöttek, hogy a show-nak muszáj továbbmennie, elhatározták, hogy nagyot fognak robbantani, ami felrázza a rajongókat. Mivel a sorozat a kezdetek óta a család mibenlétének témáját boncolgatja, azt találták ki, hogy ezen az alapvető motívumon fognak nagyot csavarni.

Hollywood krémje: Theron és Mirren

A sorozat alkotói mindig arra törekedtek, hogy ne csak izgalmas fordulatokkal, de új arcok felbukkanásával is meglepetéseket okozzanak a közönségnek. E hagyomány jegyében két Oscar®-díjas, Charlize Theron és Helen Mirren is csatlakozott a színészcsapathoz.

Bemutató: 
csü., 2017/04/13
Rendező: 
F. Gary Gray
Szereplők: 
Charlize Theron, Dwayne Johnson, Scott Eastwood, Jason Statham, Vin Diesel, Kurt Russell, Michelle Rodriguez, Lucas Black, Eva Mendes, Tyrese Gibson
Forgalmazó: 
UIP-Duna Film
Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)