Film

Filmbemutatók, fesztiválok, filmes hírek, készülő alkotások és extra különlegességek, kiemelt mozis események.

2024 december

A napjainkban játszódó cselekményszál középpontjában álló fiatal lányt, a zenei karrierjében és magánéletében megrekedt Lilit, Varga-Járó Sára alakítja. Legjobb barátnőjét a Junior Príma-díjas Markó-Valentyik Anna, a testvéreit Barta Veronika és Szántó Balázs, élete szerelmét pedig Medveczky Balázs formálja meg.

5

A WICKED két évtizede az egyik legkedveltebb, legmegbízhatóbb színpadi musical, és most elkezdi régóta várt útját nagyszabású filmélményként a mozivásznon.

5

2024 november

Vera (Udvaros Dorottya) a férjével (Csuja Imre) közösen teljesít egy bakancslistát. Már csak egy kihívás marad hátra, amikor a férj váratlanul meghal. Az asszony elhatározza, hogy az utolsó kívánságot is végrehajtja, és lányaival (Lovas Rozi, Tenki Réka, Trill Beatrix) váltóban lefutja a maratont. Apró probléma, hogy egyikük sincs fizikálisan és mentálisan felkészülve a futásra. Emma (Trill Beatrix) a munkában és magánéletben sem találja a helyét. Dorina (Tenki Réka) a család helyet a...

5

2024 október

A fordulatos krimi-komédia forgatókönyvírója Köbli Norbert, a Blokád, az Örök tél, a Félvilág, és A berni követ írója. A Ma este gyilkolunk rendezője a többek között az Árulók és a Szabadság – Különjárat című filmeket, valamint több sikeres sorozatot jegyző Fazakas Péter, producere Lajos Tamás, aki sikerre vitte többek közt a Blokád, az Ida regénye és az Örök tél című filmeket.

5

Az alkotók úgy jellemezték a Monte Cristo grófját, mint egy igazi mítoszt, amelyben több műfaj keveredik: kaland, thriller és egy szenvedélyes szerelmi történet, Niney személyében pedig olyan Monte Cristót kapunk, amilyennel eddig még nem találkoztunk. Pierre Nineyt eddig többek közt az Yves Saint Laurent címszerepében láthattuk, de főszereplő volt a Frantz és a Feketedoboz című filmekben is.

4

2024 szeptember

A film érzelmes és humoros történet az esendőségről, a szeretetről, a kitartásról és tisztelgés egy fantasztikus magyar játék, a gombfoci előtt. A más néven szektorlabda, igazi hungarikum, amely ma már nemzetközileg is rendkívül népszerű sportág.

5

Francis Ford Coppola, A keresztapa-trilógia és az Apokalipszis most rendezője négy évtizeden át hiába győzködte a hollywoodi stúdiókat, hogy finanszírozzák grandiózus tervét. Végül személyes vagyonának jelentős részét feláldozva valósította meg karrierjének legnagyszabásúbb filmjét.

4

Az új három Pókember-film rendezője már bebizonyította, hogy a laza humor és a pörgős akciójelenetek szakértője. De most két szupersztár, George Clooney és Brad Pitt párosa főszereplésével készíthetett egy nagyon cool, nagy szórakoztató és igazán ötletes filmet.

5

A dán romantikus filmben a huszonéves Elias beleszeret egy feltörekvő énekesnőbe, Anitába. A klímakutató fiú azonban képtelen elköteleződni élete szerelme mellett, inkább a karriert választja. Közel másfél évtizeddel később Elias egyike azon kutatóknak, akik az óceán fenekén lévő rejtélyes rés bezárására tesznek kísérletet, amely veszélyezteti a Földet. A férfi újra találkozik Anitával, és felszínre törnek elfojtott érzései. Elias hamarosan sorsdöntő expedícióra indul, így talán ez az utolsó...

4

2024 augusztus

Olyan ez, mint egy tündérmese. A csinos kis pincérnő (Naomie Ackie) véletlenül megismerkedik a híres és gazdag vállalkozóval (Channing Tatum), aki lazán meghívja a lányt a szigetére egy több napig tartó buliba: a szegény lányt és barátnőjét magánrepülőgép röpteti a luxusőrületbe. Azonban semmi sem az aminek látszik! A film a világsztár Lenny Kravitz lányának rendezői debütálása.

4